Cameron International was de onderaannemer. BP beschuldigt de twee van nalatigheid en verhaalt schadevergoedingen op hen omdat het zelf overstelpt wordt door klachten. Volgens BP was Cameron International verantwoordelijk voor het veiligheidssysteem en het onderhoud daarvan en heeft het bedrijf op dat vlak gefaald.

Verzuim

Ook tegen Transocean heeft BP klacht ingediend. "Zonder de fouten van Transocean, het verzuim en de inbreuken op de maritieme wetgeving zou de explosie zich niet voorgedaan hebben", aldus BP.

Ramp

Het was woensdag precies een jaar geleden dat het olieboorplatform Deepwater Horizon in de Gof van Mexico ontplofte. Twee dagen later zonk het platform. Dat zorgde voor mogelijk de grootste olieramp ooit. Vandaag is er nog geen duidelijkheid over de gevolgen van de ramp op langere termijn. (AFP/EE)

Cameron International was de onderaannemer. BP beschuldigt de twee van nalatigheid en verhaalt schadevergoedingen op hen omdat het zelf overstelpt wordt door klachten. Volgens BP was Cameron International verantwoordelijk voor het veiligheidssysteem en het onderhoud daarvan en heeft het bedrijf op dat vlak gefaald. Verzuim Ook tegen Transocean heeft BP klacht ingediend. "Zonder de fouten van Transocean, het verzuim en de inbreuken op de maritieme wetgeving zou de explosie zich niet voorgedaan hebben", aldus BP. Ramp Het was woensdag precies een jaar geleden dat het olieboorplatform Deepwater Horizon in de Gof van Mexico ontplofte. Twee dagen later zonk het platform. Dat zorgde voor mogelijk de grootste olieramp ooit. Vandaag is er nog geen duidelijkheid over de gevolgen van de ramp op langere termijn. (AFP/EE)