Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. Het sociaal overleg zal plaatsvinden volgens de regels van de wet-Renault.

De bijzondere ondernemingsraad vond donderdag plaats om 9 uur. 'Dit nieuws komt onverwacht. Er waren wel een aantal mensen op technische werkloosheid gezet, maar dit slaat in als een bom', zegt Leen Vanderhulst, vakbondssecretaris bij het ACV. 'Er zijn momenteel nog 863 mensen in dienst bij Bosch Tienen. Het gaat dus echt om bijna een halvering van het aantal werkkrachten in het bedrijf.'

Alle ontslagen zouden dus ook in die vestiging vallen. De reden voor de herstructurering ligt volgens de directie bij het feit dat de productie van de wisarm niet meer winstgevend is. Er zit volgens hen enkel nog toekomst in de rubberafdeling en het inzetten op de geautomatiseerde wisbladen.

'We gaan nu met de directie samenzetten om de kalender verder te bespreken', aldus Vanderhulst verder. 'Dinsdag staat er alvast een nieuw overleg gepland.' In het kader van de wet-Renault zal er zo veel mogelijk gezocht worden naar alternatieven.

Het bedrijf wil overgaan tot het schrappen van 400 banen, waarvan 158 bedienden en 242 arbeiders. Het sociaal overleg zal plaatsvinden volgens de regels van de wet-Renault.De bijzondere ondernemingsraad vond donderdag plaats om 9 uur. 'Dit nieuws komt onverwacht. Er waren wel een aantal mensen op technische werkloosheid gezet, maar dit slaat in als een bom', zegt Leen Vanderhulst, vakbondssecretaris bij het ACV. 'Er zijn momenteel nog 863 mensen in dienst bij Bosch Tienen. Het gaat dus echt om bijna een halvering van het aantal werkkrachten in het bedrijf.' Alle ontslagen zouden dus ook in die vestiging vallen. De reden voor de herstructurering ligt volgens de directie bij het feit dat de productie van de wisarm niet meer winstgevend is. Er zit volgens hen enkel nog toekomst in de rubberafdeling en het inzetten op de geautomatiseerde wisbladen.'We gaan nu met de directie samenzetten om de kalender verder te bespreken', aldus Vanderhulst verder. 'Dinsdag staat er alvast een nieuw overleg gepland.' In het kader van de wet-Renault zal er zo veel mogelijk gezocht worden naar alternatieven.