Dat moet het aantal gedwongen ontslagen vermijden, meldt de winkelketen woensdag. "55 jaar is vrij jong", erkent de vakbond.

De federale overheidsdienst Werkgelegenheid moet wel nog het licht op groen zetten om werknemers op 55 jaar op brugpensioen - het huidige stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) - te laten gaan.

"Het dossier wordt opgemaakt. De aanvraag zal worden ingediend", aldus Makro en Metro-woordvoerster Julie Stordiau. Volgens de Franstalige christelijke bediendebond CNE komen 367 werknemers van Makro in aanmerking om in het huidige akkoord op brugpensioen te gaan. LBC-NVK-secretaris Myriam Nevelsteen erkent dat op 55 jaar met brugpensioen gaan 'vrij jong is'. Maar, zo zegt ze, 'het was kiezen tussen de pest en de cholera'. "Moet je kiezen voor gedwongen ontslagen van jonge mensen met leningen en jonge kinderen, of voor brugpensioen op 55 jaar? Dat is een heel moeilijke discussie."

Makro en Metro kondigden in juni een herstructureringsplan aan, waarbij 505 van de 3.000 banen dienden te verdwijnen.

Makro en Metro zullen een nieuwe commerciële strategie volgen. (Belga/BO)

Dat moet het aantal gedwongen ontslagen vermijden, meldt de winkelketen woensdag. "55 jaar is vrij jong", erkent de vakbond.De federale overheidsdienst Werkgelegenheid moet wel nog het licht op groen zetten om werknemers op 55 jaar op brugpensioen - het huidige stelsel van werkloosheid met bedrijfstoeslag (SWT) - te laten gaan. "Het dossier wordt opgemaakt. De aanvraag zal worden ingediend", aldus Makro en Metro-woordvoerster Julie Stordiau. Volgens de Franstalige christelijke bediendebond CNE komen 367 werknemers van Makro in aanmerking om in het huidige akkoord op brugpensioen te gaan. LBC-NVK-secretaris Myriam Nevelsteen erkent dat op 55 jaar met brugpensioen gaan 'vrij jong is'. Maar, zo zegt ze, 'het was kiezen tussen de pest en de cholera'. "Moet je kiezen voor gedwongen ontslagen van jonge mensen met leningen en jonge kinderen, of voor brugpensioen op 55 jaar? Dat is een heel moeilijke discussie." Makro en Metro kondigden in juni een herstructureringsplan aan, waarbij 505 van de 3.000 banen dienden te verdwijnen. Makro en Metro zullen een nieuwe commerciële strategie volgen. (Belga/BO)