De vakbonden en de directie van afhandelaar Swissport hebben een protocolakkoord bereikt. Dat meldt de sociaal bemiddelaar, die in opdracht van de minister van Werk Monica De Coninck heeft bemiddeld.

Het akkoord "is geen ideaal akkoord, maar bevat een aantal stappen in de goede richting", luidt het in een gemeenschappelijk bericht van de vakbonden in samenspraak met de directie van Swissport.

Het akkoord bevat wel voldoende elementen voor de bonden om het personeel op te roepen het werk te hernemen.

Bij de afhandelaar werd sinds zondagavond gestaakt. Het personeel bij Swissport protesteerde met de staking tegen de onderbezetting, die volgens de bonden leidt tot een te hoge werkdruk en ook de veiligheid van het personeel in het gedrang zou brengen.

Dinsdag rond 9 uur gingen directie en vakbonden rond de tafel zitten voor onderhandelingen, maar woensdagochtend gingen beide partijen zonder akkoord uit elkaar. (Belga/BO)

De vakbonden en de directie van afhandelaar Swissport hebben een protocolakkoord bereikt. Dat meldt de sociaal bemiddelaar, die in opdracht van de minister van Werk Monica De Coninck heeft bemiddeld.Het akkoord "is geen ideaal akkoord, maar bevat een aantal stappen in de goede richting", luidt het in een gemeenschappelijk bericht van de vakbonden in samenspraak met de directie van Swissport. Het akkoord bevat wel voldoende elementen voor de bonden om het personeel op te roepen het werk te hernemen. Bij de afhandelaar werd sinds zondagavond gestaakt. Het personeel bij Swissport protesteerde met de staking tegen de onderbezetting, die volgens de bonden leidt tot een te hoge werkdruk en ook de veiligheid van het personeel in het gedrang zou brengen. Dinsdag rond 9 uur gingen directie en vakbonden rond de tafel zitten voor onderhandelingen, maar woensdagochtend gingen beide partijen zonder akkoord uit elkaar. (Belga/BO)