Reden tot de stakingsaanzegging is de ongerustheid bij de 220 werknemers, nadat in mei vorig jaar bekendgemaakt werd dat een groot deel van de IT-activiteiten die YPTO levert aan de NMBS het voorwerp uitmaken van een openbare aanbesteding, ter waarde van meer dan 250 miljoen euro.

"Ondanks de positieve boodschap die de directie naar buiten toe wil ophangen rond dit verhaal en de sussende woorden die intern aan het personeel toegefluisterd worden, zijn de werknemers allerminst gerustgesteld", klinkt het.

De vraag van de vakbonden aan de directie om de gesprekken over een cao werkzekerheid te voeren, zou volledig van tafel geveegd zijn.

"De beloofde transparantie over de plannen en de impact van de toekomstige IT-organisatie blijven uit en ook van het beloofde opleidingstraject dat de werknemers moet klaarstomen voor de toekomstige uitdagingen is geen sprake meer. Op de koop toe kiest grote bezieler van dit project, huidig CEO Giovanni Palmieri, al de vlucht vooruit en heeft hij zijn nakend vertrek aangekondigd", luidt het in het persbericht.

De stakingsaanzegging zal lopen tot 21 maart. De vakbonden hopen om alsnog om de tafel te zitten met de directie om tot een akkoord te komen dat de onvrede en ongerustheid bij het personeel moet wegnemen. A

ls het tot een staking komt, dan kan dit mogelijk gevolgen hebben voor bepaalde communicatie naar de reiziger, aldus een vakbondsman.

Reden tot de stakingsaanzegging is de ongerustheid bij de 220 werknemers, nadat in mei vorig jaar bekendgemaakt werd dat een groot deel van de IT-activiteiten die YPTO levert aan de NMBS het voorwerp uitmaken van een openbare aanbesteding, ter waarde van meer dan 250 miljoen euro."Ondanks de positieve boodschap die de directie naar buiten toe wil ophangen rond dit verhaal en de sussende woorden die intern aan het personeel toegefluisterd worden, zijn de werknemers allerminst gerustgesteld", klinkt het. De vraag van de vakbonden aan de directie om de gesprekken over een cao werkzekerheid te voeren, zou volledig van tafel geveegd zijn. "De beloofde transparantie over de plannen en de impact van de toekomstige IT-organisatie blijven uit en ook van het beloofde opleidingstraject dat de werknemers moet klaarstomen voor de toekomstige uitdagingen is geen sprake meer. Op de koop toe kiest grote bezieler van dit project, huidig CEO Giovanni Palmieri, al de vlucht vooruit en heeft hij zijn nakend vertrek aangekondigd", luidt het in het persbericht. De stakingsaanzegging zal lopen tot 21 maart. De vakbonden hopen om alsnog om de tafel te zitten met de directie om tot een akkoord te komen dat de onvrede en ongerustheid bij het personeel moet wegnemen. Als het tot een staking komt, dan kan dit mogelijk gevolgen hebben voor bepaalde communicatie naar de reiziger, aldus een vakbondsman.