De prijs van het aandeel, dat onder het beurssymbool BOLS zal noteren, is gezet op 13,50 tot 18,00 euro per stuk. Dat geeft de onderneming een waarde mee van maximaal 207 miljoen euro.

Bols ontstond in 1575 in Amsterdam en is daarmee het oudste merk gedestilleerde drank ter wereld. Het huidige LucasBols ontstond in 2006 doordat investeerder AAC Capital samen met het management van het bedrijf de likeuren en gedestilleerde dranken overnam van het Franse Rémy Cointreau.

Lucas Bols boekte in het vorige boekjaar een omzet van 78,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 22 miljoen euro. Het bedrijf verkoopt ruim twintig merken in meer dan honderd landen. (Belga)

De prijs van het aandeel, dat onder het beurssymbool BOLS zal noteren, is gezet op 13,50 tot 18,00 euro per stuk. Dat geeft de onderneming een waarde mee van maximaal 207 miljoen euro. Bols ontstond in 1575 in Amsterdam en is daarmee het oudste merk gedestilleerde drank ter wereld. Het huidige LucasBols ontstond in 2006 doordat investeerder AAC Capital samen met het management van het bedrijf de likeuren en gedestilleerde dranken overnam van het Franse Rémy Cointreau. Lucas Bols boekte in het vorige boekjaar een omzet van 78,7 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat (ebit) kwam uit op 22 miljoen euro. Het bedrijf verkoopt ruim twintig merken in meer dan honderd landen. (Belga)