Agri Investment Fund is een investeringvennootschap die participaties neemt in innovatieve bedrijven. Het is een volle dochter van de Maatschappij voor Roerend Bezit van de Boerenbond (MRBB), de financiële holding van de machtigste landbouwlobby in België.

In april 2008 nam AIF een belang van 4,85 procent in Thenergo. De Boerenbond heeft zich die investering al beklaagd. Een aandeel in Thenergo werd toen gewaardeerd aan 10,5 euro. De koers verschrompelde vrijdag 23 april tot 1,63 euro. De onderneming zoekt nu weer vers kapitaal, terwijl het belang van AIF door voorgaande kapitaalverhogingen al verwaterde tot 4,5 procent.
"AIF zal niet deelnemen aan de kapitaalverhoging", meldt Marc Wittemans, de gedelegeerde bestuurder van MRBB. "AIF investeert in projecten die een bijdrage leveren tot de ontwikkeling van de land- en tuinbouw in Vlaanderen. De kernactiviteiten van Thenergo passen slechts voor een deel binnen de focus van AIF. Wij hebben de voorkeur voor een industriële partner voor Thenergo. Bijvoorbeeld een energieproducent."

Tijdens de buitengewone algemene vergadering vraagt de raad van bestuur de opheffing van het voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders om in te tekenen op de kapitaalverhoging. Maar de raad van bestuur moet hier niet noodzakelijk gebruik van maken.
W.R.

Agri Investment Fund is een investeringvennootschap die participaties neemt in innovatieve bedrijven. Het is een volle dochter van de Maatschappij voor Roerend Bezit van de Boerenbond (MRBB), de financiële holding van de machtigste landbouwlobby in België.In april 2008 nam AIF een belang van 4,85 procent in Thenergo. De Boerenbond heeft zich die investering al beklaagd. Een aandeel in Thenergo werd toen gewaardeerd aan 10,5 euro. De koers verschrompelde vrijdag 23 april tot 1,63 euro. De onderneming zoekt nu weer vers kapitaal, terwijl het belang van AIF door voorgaande kapitaalverhogingen al verwaterde tot 4,5 procent. "AIF zal niet deelnemen aan de kapitaalverhoging", meldt Marc Wittemans, de gedelegeerde bestuurder van MRBB. "AIF investeert in projecten die een bijdrage leveren tot de ontwikkeling van de land- en tuinbouw in Vlaanderen. De kernactiviteiten van Thenergo passen slechts voor een deel binnen de focus van AIF. Wij hebben de voorkeur voor een industriële partner voor Thenergo. Bijvoorbeeld een energieproducent." Tijdens de buitengewone algemene vergadering vraagt de raad van bestuur de opheffing van het voorkeurrecht voor de bestaande aandeelhouders om in te tekenen op de kapitaalverhoging. Maar de raad van bestuur moet hier niet noodzakelijk gebruik van maken. W.R.