Boerenbond blijft grootste aandeelhouder Okapi Sciences

© belga

De Boerenbond is via zijn dochteronderneming Agri Investment Fund de grootste aandeelhouder in de nv Okapi Sciences. Het belang werd in 2010 verhoogd van 26,1 procent naar 32,85 procent, meldt het jaarverslag van de Boerenbond holding MRBB.

De volgende maanden volgt nog eens een kapitaalsverhoging. Bij de start in 2008 was voorzien dat de onderneming 8,5 miljoen euro geldmiddelen zou krijgen.

Agri Investment Fund is een investeringfonds in vernieuwende landbouwactiviteiten. Okapi Sciences ontwikkelt geneesmiddelen tegen virale infecties bij dieren. De onderneming uit het Leuvense werkt onder meer aan oogdruppels tegen ooginfecties bij katten.

Okapi Sciences doet vooral onderzoek rond varkenspest, en mond- en klauwzeer. De markt van geneesmiddelen tegen virale infecties bij landbouw- en huisdieren is een nieuwe markt voor de diergeneeskunde.

Okapi Sciences is nog niet klaar voor de commercialisering van zijn producten. Vanaf 2013 is de eerste commerciële lancering voorzien. In de voorbije drie boekjaren haalde de onderneming een overgedragen verlies van 3,8 miljoen euro. Maar 17 medewerkers zijn actief in nieuwe kantoren (en laboratoria) in Heverlee. Bij Okapi Sciences vinden we Staf Van Reet in de raad van bestuur, de voormalige algemeen directeur van Janssen Pharmaceutica.

Wolfgang Riepl

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content