De Franse grootbank ontvouwde tijdens de investeerdersdag haar plannen voor de komende jaren. De directie van BNP Paribas rekent erop te kunnen profiteren van een aantrekkende Europese economie.

BNP streeft naar een jaarlijkse omzetgroei van 6 procent bij zijn investeringstak in de jaren tot 2017. In de voor de bank belangrijkste Europese landen geldt daarnaast een doelstelling om de winst voor belastingen gemiddeld met 8 procent per jaar te laten stijgen. De winst per aandeel zou - naar verwacht wordt - eind 2016 ten minste 12 procent hoger uitvallen dan nu.

Maar het rapport van de Franse grootbank brengt ook slecht nieuws, met name voor de vestigingen in Oekraïne. In Oekraïne worden tot 2015 namelijk 1600 banen geschrapt als gevolg van de 'moeilijke marktomstandigheden' in dat land.

In Oekraïne is BNP actief met UkrSibBank, die eind 2013 1,6 miljard euro aan kredieten had uitstaan. Eind 2012 had de bank voor 1,8 miljard euro uitgeleend. Volgens BNP zal het bedrag in de komende jaren geleidelijk verder dalen.

In Polen wordt het herstructureringsplan voortgezet.(Belga/BO)

De Franse grootbank ontvouwde tijdens de investeerdersdag haar plannen voor de komende jaren. De directie van BNP Paribas rekent erop te kunnen profiteren van een aantrekkende Europese economie. BNP streeft naar een jaarlijkse omzetgroei van 6 procent bij zijn investeringstak in de jaren tot 2017. In de voor de bank belangrijkste Europese landen geldt daarnaast een doelstelling om de winst voor belastingen gemiddeld met 8 procent per jaar te laten stijgen. De winst per aandeel zou - naar verwacht wordt - eind 2016 ten minste 12 procent hoger uitvallen dan nu.Maar het rapport van de Franse grootbank brengt ook slecht nieuws, met name voor de vestigingen in Oekraïne. In Oekraïne worden tot 2015 namelijk 1600 banen geschrapt als gevolg van de 'moeilijke marktomstandigheden' in dat land. In Oekraïne is BNP actief met UkrSibBank, die eind 2013 1,6 miljard euro aan kredieten had uitstaan. Eind 2012 had de bank voor 1,8 miljard euro uitgeleend. Volgens BNP zal het bedrag in de komende jaren geleidelijk verder dalen. In Polen wordt het herstructureringsplan voortgezet.(Belga/BO)