De Franse bankgroep BNP Paribas heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht. Dat blijkt uit de resultaten die de groep bekendgemaakt heeft.

De nettowinst voor de periode van juli tot september kwam uit op 1,5 miljard euro, een stijging met 10,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Analisten gepolst door Bloomberg hadden gerekend op een nettowinst van 1,35 miljard euro.

De groep zegt ook erin geslaagd te zijn de solvabiliteit te verbeteren. "De resultaten van de groep (...) zijn gevoelig beter vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, dankzij de inkomstengroei van alle operationele divisies, de aanhoudende controle op de beheerskosten en de afname van de risicokost", zegt algemeen directeur Jean-Laurent Bonnafé.

Het nettobankproduct (het equivalent van het omzetcijfer) steeg met 3,9 procent tot 9,5 miljard euro.

In België realiseerde BNP Paribas een nettobankproduct van 847 miljoen euro, een stijging met 3,7 procent tegenover het derde kwartaal van vorig jaar. (Belga/NS)

De Franse bankgroep BNP Paribas heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar beter gepresteerd dan verwacht. Dat blijkt uit de resultaten die de groep bekendgemaakt heeft.De nettowinst voor de periode van juli tot september kwam uit op 1,5 miljard euro, een stijging met 10,6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Analisten gepolst door Bloomberg hadden gerekend op een nettowinst van 1,35 miljard euro. De groep zegt ook erin geslaagd te zijn de solvabiliteit te verbeteren. "De resultaten van de groep (...) zijn gevoelig beter vergeleken met dezelfde periode vorig jaar, dankzij de inkomstengroei van alle operationele divisies, de aanhoudende controle op de beheerskosten en de afname van de risicokost", zegt algemeen directeur Jean-Laurent Bonnafé. Het nettobankproduct (het equivalent van het omzetcijfer) steeg met 3,9 procent tot 9,5 miljard euro. In België realiseerde BNP Paribas een nettobankproduct van 847 miljoen euro, een stijging met 3,7 procent tegenover het derde kwartaal van vorig jaar. (Belga/NS)