Dat berichten De Tijd en L'Echo donderdag. Volgens de krant zou het 'early department plan' vergelijkbaar zijn met een vertrekregeling die de groep vijf jaar geleden heeft uitgewerkt voor haar kaderleden. Toen tekenden er 265 managers op in. Ze behielden 50 procent van hun loon, aangevuld met een vergoeding voor tijdskrediet. Tegelijk bleven de groepsverzekering en de hospitalisatieverzekering doorlopen. De voorwaarde was wel dat men minstens 57 jaar was en zeker al 20 jaar bij de bank werkte.

De nieuwe regeling komt er nadat de bank vaststelde dat het aantal kaderleden minder snel slinkt in vergelijking met de rest van het personeel. De regeling komt er ook aan de vooravond van nieuwe en mogelijk zware CAO-onderhandelingen. Het is nog niet duidelijk of daarbij opnieuw gesnoeid zal worden in het kantorennetwerk.

Vakbond LBC betreurt de afbouw bij de managers. 'Het is al een hele tijd aan de gang en we hebben er de grootste vragen over', zegt personeelsafgevaardigde Luc Broos. 'We zijn echter onmachtig om te reageren, want deze populatie heeft geen recht op verdediging door een vakbond.

'Over de CAO-onderhandelingen is de LBC-afgevaardigde nog optimistisch. 'Met een beetje goede wil komen we er wel uit', zegt hij. De twee moeilijkste dossiers gaan volgens hem over flexibiliteit en de verlenging van de werkzekerheidsgarantie. 'We wachten wat dat betreft op een aanbod van de directie', zegt hij.

Dat berichten De Tijd en L'Echo donderdag. Volgens de krant zou het 'early department plan' vergelijkbaar zijn met een vertrekregeling die de groep vijf jaar geleden heeft uitgewerkt voor haar kaderleden. Toen tekenden er 265 managers op in. Ze behielden 50 procent van hun loon, aangevuld met een vergoeding voor tijdskrediet. Tegelijk bleven de groepsverzekering en de hospitalisatieverzekering doorlopen. De voorwaarde was wel dat men minstens 57 jaar was en zeker al 20 jaar bij de bank werkte. De nieuwe regeling komt er nadat de bank vaststelde dat het aantal kaderleden minder snel slinkt in vergelijking met de rest van het personeel. De regeling komt er ook aan de vooravond van nieuwe en mogelijk zware CAO-onderhandelingen. Het is nog niet duidelijk of daarbij opnieuw gesnoeid zal worden in het kantorennetwerk. Vakbond LBC betreurt de afbouw bij de managers. 'Het is al een hele tijd aan de gang en we hebben er de grootste vragen over', zegt personeelsafgevaardigde Luc Broos. 'We zijn echter onmachtig om te reageren, want deze populatie heeft geen recht op verdediging door een vakbond.'Over de CAO-onderhandelingen is de LBC-afgevaardigde nog optimistisch. 'Met een beetje goede wil komen we er wel uit', zegt hij. De twee moeilijkste dossiers gaan volgens hem over flexibiliteit en de verlenging van de werkzekerheidsgarantie. 'We wachten wat dat betreft op een aanbod van de directie', zegt hij.