BNP Paribas Fortis krikt winst met 15 procent op

© Belga

BNP Paribas heeft vorig jaar de winst zien stijgen met 15 procent. De bankt heeft een nettowinst geboekt van 1,25 miljard euro.

BNP Paribas Fortis heeft vorig jaar een nettowinst geboekt van 1,25 miljard euro. Dat is 15 procent meer dan in 2013, zo meldt de Belgische bank vrijdag. De bank kon zijn kosten in België licht doen dalen, “ondanks de toename van de Belgische banktaksen en heffingen met 65 miljoen euro.”

Meer spaarders

BNP Paribas Fortis betaalde naar eigen zeggen 227 miljoen euro aan banktaksen en heffingen in 2014 in België. De bank noteerde ondanks de kostenbeheersing in ons land toch 1,4 procent meer algemene bedrijfskosten, doordat de kosten in Turkije en Duitsland wel de hoogte in gingen. De klantendeposito’s stegen met 5,3 procent tot 167 miljard euro en de leningen met 4,8 procent tot 161 miljard euro.

De nettowinst van BNP Paribas Fortis wordt voor 100 procent in dividend uitgekeerd. De bank zal een dividend in cash voorstellen van 2,58 euro per aandeel. Dat is fors meer dan de 0,8 euro van de vorige keer. Aangezien zo goed als alle aandelen in handen zijn van het Franse moederbedrijf BNP Paribas, ontvangt die dus 1,25 miljard euro van zijn Belgische dochter. De Belgische staat verkocht eind 2013 haar aandeel van 25 procent BNP Paribas Fortis. (Belga/NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content