BNP Paribas Fortis snoeit fors in het kantorennetwerk omdat klanten steeds vaker digitaal bankieren, via computer, tablet of smartphone, en dus minder vaak hun kantoor binnenstappen.

'We moeten rekening houden met de exponentiële evolutie van digitaal bankieren en bankieren op afstand, terwijl we een sterke fysieke aanwezigheid behouden op de Belgische markt', klinkt het in een persbericht. BNP Paribas Fortis beschikte begin dit jaar nog over 678 kantoren.

Tegen eind 2021 zullen er 411 overblijven. Dat betekent dat er omgerekend vier op de tien kantoren dicht gaan. De afbouw van de kantoren gaat sneller dan verwacht. Tegen eind dit jaar blijven er volgens de planning 592 kantoren over (tegen 678 begin dit jaar). Nieuwe concepten, zoals 'flagships' en 'Be.Connected' worden uitgebouwd.

Tijdens een bijzondere ondernemingsraad kregen de vakbonden vrijdagmorgen nog te horen dat er bij de bank de komende drie jaar 2.800 voltijdse banen sneuvelen. Die aankondiging kwam niet als een verrassing. Voor de bonden is het vooral belangrijk dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.

Netto zullen er tegen eind 2021 dus ongeveer 2.200 voltijdse equivalenten minder werken bij de bank. Maar van de 12.772 voltijdsen die er eind vorig jaar werkten, zullen er 2.800 verdwijnen. Dat is meer dan een op de vijf.

Volgens Herwig Van Doorselaer van de socialistische bediendebond BBTK verdwijnen er 1.800 tot 2.000 banen via natuurlijke afvloeiingen: werknemers die met pensioen gaan, of die de bank gewoon verlaten. Daarnaast wordt er gerekend op 800 tot 1.000 zogenoemde vrijwillige vertrekkers, 'van wie het overgrote deel via eindeloopbaanmaatregelen', aldus de vakbondsman. In dezelfde periode plant BNP Paribas Fortis een 600-tal aanwervingen, voornamelijk digitale profielen, klinkt het.

BNP Paribas Fortis snoeit fors in het kantorennetwerk omdat klanten steeds vaker digitaal bankieren, via computer, tablet of smartphone, en dus minder vaak hun kantoor binnenstappen. 'We moeten rekening houden met de exponentiële evolutie van digitaal bankieren en bankieren op afstand, terwijl we een sterke fysieke aanwezigheid behouden op de Belgische markt', klinkt het in een persbericht. BNP Paribas Fortis beschikte begin dit jaar nog over 678 kantoren. Tegen eind 2021 zullen er 411 overblijven. Dat betekent dat er omgerekend vier op de tien kantoren dicht gaan. De afbouw van de kantoren gaat sneller dan verwacht. Tegen eind dit jaar blijven er volgens de planning 592 kantoren over (tegen 678 begin dit jaar). Nieuwe concepten, zoals 'flagships' en 'Be.Connected' worden uitgebouwd.Tijdens een bijzondere ondernemingsraad kregen de vakbonden vrijdagmorgen nog te horen dat er bij de bank de komende drie jaar 2.800 voltijdse banen sneuvelen. Die aankondiging kwam niet als een verrassing. Voor de bonden is het vooral belangrijk dat er geen gedwongen ontslagen zullen vallen.Netto zullen er tegen eind 2021 dus ongeveer 2.200 voltijdse equivalenten minder werken bij de bank. Maar van de 12.772 voltijdsen die er eind vorig jaar werkten, zullen er 2.800 verdwijnen. Dat is meer dan een op de vijf. Volgens Herwig Van Doorselaer van de socialistische bediendebond BBTK verdwijnen er 1.800 tot 2.000 banen via natuurlijke afvloeiingen: werknemers die met pensioen gaan, of die de bank gewoon verlaten. Daarnaast wordt er gerekend op 800 tot 1.000 zogenoemde vrijwillige vertrekkers, 'van wie het overgrote deel via eindeloopbaanmaatregelen', aldus de vakbondsman. In dezelfde periode plant BNP Paribas Fortis een 600-tal aanwervingen, voornamelijk digitale profielen, klinkt het.