Op dit moment telt BNP Paribas Fortis 770 kantoren in ons land. Dat zijn er 15 minder dan eind 2016. "Diezelfde trend zal zich in de tweede helft van het jaar blijven voortzetten", luidt het donderdag bij de bekendmaking van de halfjaarresultaten.

Toch betekent de toename van het digitaal bankieren niet dat BNP Paribas Fortis zijn kantorennetwerk versneld zal afbouwen, zo werd verzekerd. "De klant vraagt niet enkel een digitale of fysieke aanwezigheid, maar een combinatie van beide. Daar gaan we verder op blijven inspelen", aldus CEO Max Jadot donderdag tijdens een telefonische persconferentie.

Topman Jadot wees niettemin op het toegenomen belang van bankieren via internet of via een mobiele applicatie. Alleen al het gebruik van de app is in vergelijking met de eerste helft van 2016 met 57 gestegen, naar 17,1 miljoen sessies per maand. Jadot noemde die toename 'extreem opvallend en snel'.

Halfjaarresultaten

BNP Paribas Fortis heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 1,05 miljard euro, 17,3 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. De bank haalde ook 4,17 miljard euro aan inkomsten binnen tijdens de eerste helft van 2017. Dat is een stijging met 4,9 procent. De goede cijfers zijn onder meer het gevolg van de toename van het aantal leningen aan klanten (+3,8 procent) en klantendeposito's (+4,1 procent), blijkt nog uit de cijfers.

BNP Paribas Fortis deed het vooral goed in België, waar de inkomsten stegen met 5,2 procent. Buiten ons land zorgde ook Turkije mee voor de groei van de inkomsten. In een persbericht benadrukt BNP Paribas Fortis dat de positieve resultaten behaald werden ondanks de lage rentevoeten.

"Hoewel de algemene economische toestand verbetert, opereert BNP Paribas Fortis nog altijd in een context van lage rentevoeten en hoge banktaksen. Maar we zijn erin geslaagd de invloed van die factoren te temperen in onze resultaten over het eerste halfjaar 2017", verduidelijkt de CEO.

Op dit moment telt BNP Paribas Fortis 770 kantoren in ons land. Dat zijn er 15 minder dan eind 2016. "Diezelfde trend zal zich in de tweede helft van het jaar blijven voortzetten", luidt het donderdag bij de bekendmaking van de halfjaarresultaten.Toch betekent de toename van het digitaal bankieren niet dat BNP Paribas Fortis zijn kantorennetwerk versneld zal afbouwen, zo werd verzekerd. "De klant vraagt niet enkel een digitale of fysieke aanwezigheid, maar een combinatie van beide. Daar gaan we verder op blijven inspelen", aldus CEO Max Jadot donderdag tijdens een telefonische persconferentie.Topman Jadot wees niettemin op het toegenomen belang van bankieren via internet of via een mobiele applicatie. Alleen al het gebruik van de app is in vergelijking met de eerste helft van 2016 met 57 gestegen, naar 17,1 miljoen sessies per maand. Jadot noemde die toename 'extreem opvallend en snel'. BNP Paribas Fortis heeft in de eerste zes maanden van dit jaar een nettowinst geboekt van 1,05 miljard euro, 17,3 procent meer dan in dezelfde periode in 2016. De bank haalde ook 4,17 miljard euro aan inkomsten binnen tijdens de eerste helft van 2017. Dat is een stijging met 4,9 procent. De goede cijfers zijn onder meer het gevolg van de toename van het aantal leningen aan klanten (+3,8 procent) en klantendeposito's (+4,1 procent), blijkt nog uit de cijfers. BNP Paribas Fortis deed het vooral goed in België, waar de inkomsten stegen met 5,2 procent. Buiten ons land zorgde ook Turkije mee voor de groei van de inkomsten. In een persbericht benadrukt BNP Paribas Fortis dat de positieve resultaten behaald werden ondanks de lage rentevoeten. "Hoewel de algemene economische toestand verbetert, opereert BNP Paribas Fortis nog altijd in een context van lage rentevoeten en hoge banktaksen. Maar we zijn erin geslaagd de invloed van die factoren te temperen in onze resultaten over het eerste halfjaar 2017", verduidelijkt de CEO.