De grootste bank van het land stelt zoals gepland een dividendverhoging van 0,80 euro voor. Dat maakte de bank voor beurstijd bekend in een persbericht.

De geconsolideerde winst voor beëindigde bedrijfsactiviteiten strandde op 1,18 miljard euro. De nettorente-inkomsten bedroegen 3,66 miljard euro, of 19 procent meer dan in 2009 dankzij onder meer een volumegroei in retailbanking in België en Luxemburg.

De bank wijt het goede resultaat aan "goede commerciële prestaties met een herwonnen klantenactiviteit, het lage niveau van waardeverminderingen en een resultaat op beëindigde bedrijfsactiviteiten van 970 miljoen euro".

Goed nieuws voor de aandeelhouders, die zullen meeprofiteren van de winst. BNP Paribas Fortis stelt voor om het dividend op te trekken met 0,80 euro per aandeel. Ook de Belgische staat, aandeelhouder van 25 procent van de aandelen in Fortis Bank NV, zal een dividend van 102,2 miljoen euro ontvangen bij uitbetaling van de winst.

De grootste bank van het land stelt zoals gepland een dividendverhoging van 0,80 euro voor. Dat maakte de bank voor beurstijd bekend in een persbericht. De geconsolideerde winst voor beëindigde bedrijfsactiviteiten strandde op 1,18 miljard euro. De nettorente-inkomsten bedroegen 3,66 miljard euro, of 19 procent meer dan in 2009 dankzij onder meer een volumegroei in retailbanking in België en Luxemburg. De bank wijt het goede resultaat aan "goede commerciële prestaties met een herwonnen klantenactiviteit, het lage niveau van waardeverminderingen en een resultaat op beëindigde bedrijfsactiviteiten van 970 miljoen euro". Goed nieuws voor de aandeelhouders, die zullen meeprofiteren van de winst. BNP Paribas Fortis stelt voor om het dividend op te trekken met 0,80 euro per aandeel. Ook de Belgische staat, aandeelhouder van 25 procent van de aandelen in Fortis Bank NV, zal een dividend van 102,2 miljoen euro ontvangen bij uitbetaling van de winst.