Dat berichten De Tijd en L'Echo.

BNP Paribas Fortis besliste vorig jaar om, in navolging van een afslanking bij de gewone bedienden, ook te snoeien in het aantal kaderleden. Want bij de expansie van het toenmalige Fortis - voor de financiële crisis - groeide het aantal kaderleden fors. Maar de groep is intussen verworden tot een Belgisch filiaal van de Franse bank BNP Paribas Fortis. En dus heeft Parijs laten weten aan Brussel dat er te veel kaderleden zijn. 265 kaderleden gingen dit keer in op een voorstel om vrijwillig op te stappen.

Volgens De Tijd zitten nu al 1.160 werknemers en kaderleden van BNP Paribas Fortis thuis, met behoud van een deel van hun loon en met een vergoeding betaald door de sociale zekerheid. Daarnaast zijn er nog eens 623 werknemers afwezig door langdurige ziekte. In totaal, zo becijfert L'Echo, is ongeveer een tiende van het personeel zo afwezig.

Door de vermindering van het personeel wil het bedrijf tegen eind 2015 300 miljoen euro besparen.

(Belga/RR)

Dat berichten De Tijd en L'Echo. BNP Paribas Fortis besliste vorig jaar om, in navolging van een afslanking bij de gewone bedienden, ook te snoeien in het aantal kaderleden. Want bij de expansie van het toenmalige Fortis - voor de financiële crisis - groeide het aantal kaderleden fors. Maar de groep is intussen verworden tot een Belgisch filiaal van de Franse bank BNP Paribas Fortis. En dus heeft Parijs laten weten aan Brussel dat er te veel kaderleden zijn. 265 kaderleden gingen dit keer in op een voorstel om vrijwillig op te stappen. Volgens De Tijd zitten nu al 1.160 werknemers en kaderleden van BNP Paribas Fortis thuis, met behoud van een deel van hun loon en met een vergoeding betaald door de sociale zekerheid. Daarnaast zijn er nog eens 623 werknemers afwezig door langdurige ziekte. In totaal, zo becijfert L'Echo, is ongeveer een tiende van het personeel zo afwezig. Door de vermindering van het personeel wil het bedrijf tegen eind 2015 300 miljoen euro besparen.(Belga/RR)