De Franse moederbank van BNP Paribas Fortis dankt de "heel goede prestatie" onder meer aan het kantorennetwerk (retailbankieren) en een gevoelige daling van de provisies voor slechte kredieten.

De omzet, het nettobankresultaat, kwam uit op 10,86 miljard euro, een stijging met 1,8 procent. De bank noteert een scherpe terugval van net geen 47 procent in de provisies voor slechte kredieten tot 1,22 miljard euro.

In de eerste negen maanden van dit jaar kwam de omzet van de groep uit op 33,6 miljard euro (+11,4 procent). De nettowinst komt uit op 6,3 miljard euro, een stijging van net geen 41 procent. De provisies voor slechte leningen daalden 43,7 procent tot 3,64 miljard euro.

In de nieuwe divisie BeLux Retail Banking, die de detailbankactiviteiten in België en Luxemburg omvat, stegen in het derde kwartaal de uitstaande kredieten met 2 procent op jaarbasis. Het nettobankresultaat steeg 3,3 procent tot 837 miljoen euro. Volgens BNP Paribas zet de divisie de "goede commerciële dynamiek voort".

Volgens topman Baudouin Prot liggen de gerealiseerde synergievoordelen door de integratie van het voormalige Fortis meer dan zes maanden voor op plan.

De Franse moederbank van BNP Paribas Fortis dankt de "heel goede prestatie" onder meer aan het kantorennetwerk (retailbankieren) en een gevoelige daling van de provisies voor slechte kredieten. De omzet, het nettobankresultaat, kwam uit op 10,86 miljard euro, een stijging met 1,8 procent. De bank noteert een scherpe terugval van net geen 47 procent in de provisies voor slechte kredieten tot 1,22 miljard euro. In de eerste negen maanden van dit jaar kwam de omzet van de groep uit op 33,6 miljard euro (+11,4 procent). De nettowinst komt uit op 6,3 miljard euro, een stijging van net geen 41 procent. De provisies voor slechte leningen daalden 43,7 procent tot 3,64 miljard euro. In de nieuwe divisie BeLux Retail Banking, die de detailbankactiviteiten in België en Luxemburg omvat, stegen in het derde kwartaal de uitstaande kredieten met 2 procent op jaarbasis. Het nettobankresultaat steeg 3,3 procent tot 837 miljoen euro. Volgens BNP Paribas zet de divisie de "goede commerciële dynamiek voort". Volgens topman Baudouin Prot liggen de gerealiseerde synergievoordelen door de integratie van het voormalige Fortis meer dan zes maanden voor op plan.