De Duitse luxewagenbouwer BMW stelt de i3 voor, zijn eerste in serie geproduceerde elektrische wagen. De wereldpremière wordt maandag gelijktijdig getoond in Londen, New York en Peking.

BMW-CEO Norbert Reithofer vergeleek de komst van de elektrische wagen met wat de komst van de gsm betekende voor telecommunicatie. "Wij tonen vandaag hoe de individuele mobiliteit van morgen eruit zal zien", aldus Reithofer.

Vorige week maakte BMW bekend dat de i3 in België een basisprijs krijgt van 35.500 euro. De auto zal voor Belgische klanten beschikbaar zijn vanaf november 2013. Later zal de elektrische sportwagen i8 volgen.

BMW is in zijn fabriek in Leipzig ondertussen gestart met de productie van de i3. Voor het koetswerk zet de Duitse autobouwer in op lichte materialen zoals carbon en aluminium. Het is daarbij de bedoeling het gewicht van de batterijen te compenseren.

De autonomie van de wagen zal 130 tot 160 kilometer bedragen. Daarna moet de wagen opgeladen worden, wat aan een normaal stopcontact acht uur in beslag neemt. De reikwijdte kan echter ook uitgebreid worden met een zogenaamde range extender, een verbrandingsmotor die de batterijen bijlaadt, maar daarvoor moet bijbetaald worden.

In tegenstelling tot andere autobouwers ontwikkelde BMW voor zijn elektrisch model een volledig nieuwe wagen. (Belga/BO)

De Duitse luxewagenbouwer BMW stelt de i3 voor, zijn eerste in serie geproduceerde elektrische wagen. De wereldpremière wordt maandag gelijktijdig getoond in Londen, New York en Peking.BMW-CEO Norbert Reithofer vergeleek de komst van de elektrische wagen met wat de komst van de gsm betekende voor telecommunicatie. "Wij tonen vandaag hoe de individuele mobiliteit van morgen eruit zal zien", aldus Reithofer. Vorige week maakte BMW bekend dat de i3 in België een basisprijs krijgt van 35.500 euro. De auto zal voor Belgische klanten beschikbaar zijn vanaf november 2013. Later zal de elektrische sportwagen i8 volgen. BMW is in zijn fabriek in Leipzig ondertussen gestart met de productie van de i3. Voor het koetswerk zet de Duitse autobouwer in op lichte materialen zoals carbon en aluminium. Het is daarbij de bedoeling het gewicht van de batterijen te compenseren. De autonomie van de wagen zal 130 tot 160 kilometer bedragen. Daarna moet de wagen opgeladen worden, wat aan een normaal stopcontact acht uur in beslag neemt. De reikwijdte kan echter ook uitgebreid worden met een zogenaamde range extender, een verbrandingsmotor die de batterijen bijlaadt, maar daarvoor moet bijbetaald worden. In tegenstelling tot andere autobouwers ontwikkelde BMW voor zijn elektrisch model een volledig nieuwe wagen. (Belga/BO)