BMW wil met zijn werknemers afspraken maken over de periode van de dag waarin ze in principe niet bereikbaar zijn. Wie in zijn vrije tijd bijvoorbeeld e-mails voor het werk behandelt, kan daar compensatie voor krijgen.

s' Ochtends vroeg, onderweg naar het werk of weer thuis na het avondeten e-mails behandelen, werkgerelateerde telefoontjes doen of presentaties voorbereiden: het zal velen onder u bekend in de oren klinken.

BMW wil voorkomen dat er te veel vrije tijd opgaat aan overwerk en gaat met de werknemers in zijn vestigingen in Duitsland afspraken maken over de tijden van de dag waarop ze in principe niet bereikbaar zijn. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel.

Met de afspraken gaat BMW branchegenoot Volkswagen achterna. Daar worden e-mails de afgelopen twee jaar tijdens vrije uren niet meer naar de smartphones van werknemers doorgestuurd. Bij BMW moet het ook mogelijk worden die zogenaamde 'mobiele arbeid', tijdens de kantoortijd te compenseren door op een andere dag uren vrij te nemen.

BMW hoopt met de maatregelen aantrekkelijker te worden voor hoogopgeleide werknemers, die op deze manier mogelijk beter worden beschermd tegen een burn-out. (Belga/KVDA)

BMW wil met zijn werknemers afspraken maken over de periode van de dag waarin ze in principe niet bereikbaar zijn. Wie in zijn vrije tijd bijvoorbeeld e-mails voor het werk behandelt, kan daar compensatie voor krijgen. s' Ochtends vroeg, onderweg naar het werk of weer thuis na het avondeten e-mails behandelen, werkgerelateerde telefoontjes doen of presentaties voorbereiden: het zal velen onder u bekend in de oren klinken. BMW wil voorkomen dat er te veel vrije tijd opgaat aan overwerk en gaat met de werknemers in zijn vestigingen in Duitsland afspraken maken over de tijden van de dag waarop ze in principe niet bereikbaar zijn. Dat meldt het Duitse weekblad Der Spiegel. Met de afspraken gaat BMW branchegenoot Volkswagen achterna. Daar worden e-mails de afgelopen twee jaar tijdens vrije uren niet meer naar de smartphones van werknemers doorgestuurd. Bij BMW moet het ook mogelijk worden die zogenaamde 'mobiele arbeid', tijdens de kantoortijd te compenseren door op een andere dag uren vrij te nemen. BMW hoopt met de maatregelen aantrekkelijker te worden voor hoogopgeleide werknemers, die op deze manier mogelijk beter worden beschermd tegen een burn-out. (Belga/KVDA)