Voor de potentiële verliezen als gevolg van die blootstelling is het wachten op het herstructureringsplan van de groep.

Financiële reserves

Volgens BES zetten de potentiële verliezen 'de naleving van de reglementaire kapitaalratio's niet op de helling'. De bank meldt dat ze 'financiële reserves aanhoudt die hoger liggen dan de 2,1 miljard euro die de minimale ratio vereist'.

De Banco Espirito Santo heeft bij haar klanten voor 853 miljoen euro aan schuldpapier geplaatst van andere vennootschappen uit de Espirito Santo Financial Group. De handel in het aandeel van de bank, de grootste aandeelhouder van de groep, is sinds donderdag op eigen vraag geschorst.

Aandeel keldert

Het aandeel van Banco Espirito Santo kelderde donderdag na eerdere verliezen in de voorgaande dagen met 17 procent. De financiële markten vrezen dat de bank last zal krijgen van de problemen bij het moederbedrijf. Espirito Santo International zou moeite hebben om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Bovendien is er binnen de historische familie achter Banco Espirito Santo een machtsstrijd aan de gang over de opvolging van CEO Ricardo Salgado. Niet enkel op de Portugese beursvloer, maar ook elders in Europa reageerden de beleggers nerveus op de heisa rond de Portugese bank. De meeste beurstabellen kleurden dan ook rood.

Zorgen over de eurozone

Allicht kwamen er donderdag in een reactie op de problemen bij de Portugese bank opnieuw zorgen over de conditie van de eurozone bovendrijven. "De markten reageren bijzonder verward met beleggers die niet zeker zijn of het economisch herstel sterk genoeg is, en beleggers die zich zorgen maken over structurele problemen die niet zijn opgelost," aldus LexVan Dam, hedge fund manager bij Hampstead Capital, in een reactie aan het persagentschap Reuters. (Belga/Reuters/BO)

Voor de potentiële verliezen als gevolg van die blootstelling is het wachten op het herstructureringsplan van de groep. Financiële reservesVolgens BES zetten de potentiële verliezen 'de naleving van de reglementaire kapitaalratio's niet op de helling'. De bank meldt dat ze 'financiële reserves aanhoudt die hoger liggen dan de 2,1 miljard euro die de minimale ratio vereist'. De Banco Espirito Santo heeft bij haar klanten voor 853 miljoen euro aan schuldpapier geplaatst van andere vennootschappen uit de Espirito Santo Financial Group. De handel in het aandeel van de bank, de grootste aandeelhouder van de groep, is sinds donderdag op eigen vraag geschorst.Aandeel keldertHet aandeel van Banco Espirito Santo kelderde donderdag na eerdere verliezen in de voorgaande dagen met 17 procent. De financiële markten vrezen dat de bank last zal krijgen van de problemen bij het moederbedrijf. Espirito Santo International zou moeite hebben om aan zijn financiële verplichtingen te voldoen. Bovendien is er binnen de historische familie achter Banco Espirito Santo een machtsstrijd aan de gang over de opvolging van CEO Ricardo Salgado. Niet enkel op de Portugese beursvloer, maar ook elders in Europa reageerden de beleggers nerveus op de heisa rond de Portugese bank. De meeste beurstabellen kleurden dan ook rood.Zorgen over de eurozoneAllicht kwamen er donderdag in een reactie op de problemen bij de Portugese bank opnieuw zorgen over de conditie van de eurozone bovendrijven. "De markten reageren bijzonder verward met beleggers die niet zeker zijn of het economisch herstel sterk genoeg is, en beleggers die zich zorgen maken over structurele problemen die niet zijn opgelost," aldus LexVan Dam, hedge fund manager bij Hampstead Capital, in een reactie aan het persagentschap Reuters. (Belga/Reuters/BO)