Fujirebio Europe wil op de kosten besparen. Tijdens een bijzondere personeelsvergadering in Gent werd onder meer verwezen naar een tegenvallende verkoop.

"Het gaat om een reductie met 25 procent van het personeelsbestand", zegt Kristof Vergauwen, secretaris bij de socialistische bediendebond BBTK. Volgens de vakbondsman verwees de directie naar een tegenvallende verkoop van de nieuwe producten en een versnelde vermindering van de inkomsten uit de traditionele Innogenetics-producten.

Concreet zijn de banen bedreigd van 44 bedienden en één arbeider, aldus de bonden. De ontslagen zouden vallen in verschillende afdelingen: de verkoopafdeling, de onderzoeksafdeling, de kwaliteitscontrole en ook bij global operations en general services.

De vakbonden zijn niet 'verrast' dat het bedrijf in het personeelsbestand wil snijden. De voorbije maanden werden verscheidene kaderleden ontslagen wegens het niet behalen van doelstellingen, klinkt het, en ze werden niet vervangen.

In een telefonische reactie met het persagentschap zegt Christiaan De Wilde, CEO van Fujirebio Europe, zo veel mogelijk gedwongen ontslagen te willen vermijden. "We gaan inderdaad maximaal werken met brugpensionering, maar gedwongen ontslagen gaan we niet kunnen vermijden."

CEO De Wilde bevestigt de dalende verkoop van de traditionele portefeuille (Innogenetics). Voorts zegt hij dat hij 'agressief' wil investeren in de, eerder gelanceerde, nieuwe producten. In Gent zijn 45 van de huidige 180 banen bedreigd. In de Europese verkoopsfilialen werken nog eens 80 mensen. Ook daar wordt gekeken naar een optimalisering van de organisatie, maar meer wil de CEO daar op dit moment niet over kwijt.

Fujirebio is een filiaal van het Japanse Miraca Holdings. Het bedrijf stelt meer dan 1.100 werknemers te werk in Azië, Europa en Amerika. In 2010 werd Innogenetics door de Japanners overgenomen van Abott, dat het bedrijf binnengehaald had via de overname van de farmatak van Solvay. Begin oktober vorig jaar werd de naam van het Gentse biotechbedrijf gewijzigd in Fujirebio Europe. (Belga/BO)

Fujirebio Europe wil op de kosten besparen. Tijdens een bijzondere personeelsvergadering in Gent werd onder meer verwezen naar een tegenvallende verkoop. "Het gaat om een reductie met 25 procent van het personeelsbestand", zegt Kristof Vergauwen, secretaris bij de socialistische bediendebond BBTK. Volgens de vakbondsman verwees de directie naar een tegenvallende verkoop van de nieuwe producten en een versnelde vermindering van de inkomsten uit de traditionele Innogenetics-producten. Concreet zijn de banen bedreigd van 44 bedienden en één arbeider, aldus de bonden. De ontslagen zouden vallen in verschillende afdelingen: de verkoopafdeling, de onderzoeksafdeling, de kwaliteitscontrole en ook bij global operations en general services. De vakbonden zijn niet 'verrast' dat het bedrijf in het personeelsbestand wil snijden. De voorbije maanden werden verscheidene kaderleden ontslagen wegens het niet behalen van doelstellingen, klinkt het, en ze werden niet vervangen. In een telefonische reactie met het persagentschap zegt Christiaan De Wilde, CEO van Fujirebio Europe, zo veel mogelijk gedwongen ontslagen te willen vermijden. "We gaan inderdaad maximaal werken met brugpensionering, maar gedwongen ontslagen gaan we niet kunnen vermijden." CEO De Wilde bevestigt de dalende verkoop van de traditionele portefeuille (Innogenetics). Voorts zegt hij dat hij 'agressief' wil investeren in de, eerder gelanceerde, nieuwe producten. In Gent zijn 45 van de huidige 180 banen bedreigd. In de Europese verkoopsfilialen werken nog eens 80 mensen. Ook daar wordt gekeken naar een optimalisering van de organisatie, maar meer wil de CEO daar op dit moment niet over kwijt. Fujirebio is een filiaal van het Japanse Miraca Holdings. Het bedrijf stelt meer dan 1.100 werknemers te werk in Azië, Europa en Amerika. In 2010 werd Innogenetics door de Japanners overgenomen van Abott, dat het bedrijf binnengehaald had via de overname van de farmatak van Solvay. Begin oktober vorig jaar werd de naam van het Gentse biotechbedrijf gewijzigd in Fujirebio Europe. (Belga/BO)