Biotechbedrijf Aelin Therapeutics verzamelt 27 miljoen euro

11/12/17 om 13:54 - Bijgewerkt om 14:16

Bron: Belga

De start-up Aelin Therapeutics kan met een startkapitaal van 27 miljoen euro zijn designermoleculen gaan ontwikkelen tot antibacteriële medicijnen en antikankertherapieën. Het gaat om het grootste startkapitaal ooit voor een spin-off van het Vlaams Instituut voor biotechnologie (VIB), zo meldt deze laatste maandag.

Biotechbedrijf Aelin Therapeutics verzamelt 27 miljoen euro

. © Belga Image

Aelin Therapeutics is gebaseerd op de designermoleculen Pept-ins. Die neutraliseren 'slechte' eiwitten door ze te doen samenklitten. 'Ze kunnen flexibel ontworpen worden voor verschillende aandoeningen, en weten hun "doeleiwitten" ook op moeilijk te bereiken plekken te vinden', zo staat in een persbericht. 'Daardoor zouden ziekten die tot vandaag onbehandelbaar leken, toch te genezen zijn.'

Het biotechbedrijf richt zich op antibacteriële medicijnen (als alternatief voor de traditionele antibiotica waartegen veel ziekten resistent zijn geworden) en antikankertherapieën. 'Het doel is om binnen afzienbare tijd de eerste medicijnen op basis van Pept-ins op patiënten te testen', luidt het.

Een consortium van investeerders nam deel aan de financieringsronde: Fund+ en PMV (België), Het Nederlandse LSP, het Duitse Boehringer Ingelheim Venture Fund en het Zwitserse Novartis Venture Fund. Voor deze laatste was het de eerste investering in België.

Onze partners