Aelin Therapeutics is gebaseerd op de designermoleculen Pept-ins. Die neutraliseren 'slechte' eiwitten door ze te doen samenklitten. 'Ze kunnen flexibel ontworpen worden voor verschillende aandoeningen, en weten hun "doeleiwitten" ook op moeilijk te bereiken plekken te vinden', zo staat in een persbericht. 'Daardoor zouden ziekten die tot vandaag onbehandelbaar leken, toch te genezen zijn.'

Het biotechbedrijf richt zich op antibacteriële medicijnen (als alternatief voor de traditionele antibiotica waartegen veel ziekten resistent zijn geworden) en antikankertherapieën. 'Het doel is om binnen afzienbare tijd de eerste medicijnen op basis van Pept-ins op patiënten te testen', luidt het.

Een consortium van investeerders nam deel aan de financieringsronde: Fund+ en PMV (België), Het Nederlandse LSP, het Duitse Boehringer Ingelheim Venture Fund en het Zwitserse Novartis Venture Fund. Voor deze laatste was het de eerste investering in België.

Aelin Therapeutics is gebaseerd op de designermoleculen Pept-ins. Die neutraliseren 'slechte' eiwitten door ze te doen samenklitten. 'Ze kunnen flexibel ontworpen worden voor verschillende aandoeningen, en weten hun "doeleiwitten" ook op moeilijk te bereiken plekken te vinden', zo staat in een persbericht. 'Daardoor zouden ziekten die tot vandaag onbehandelbaar leken, toch te genezen zijn.'Het biotechbedrijf richt zich op antibacteriële medicijnen (als alternatief voor de traditionele antibiotica waartegen veel ziekten resistent zijn geworden) en antikankertherapieën. 'Het doel is om binnen afzienbare tijd de eerste medicijnen op basis van Pept-ins op patiënten te testen', luidt het.Een consortium van investeerders nam deel aan de financieringsronde: Fund+ en PMV (België), Het Nederlandse LSP, het Duitse Boehringer Ingelheim Venture Fund en het Zwitserse Novartis Venture Fund. Voor deze laatste was het de eerste investering in België.