De VRT-nieuwsredactie meldde dinsdag dat de Oostendse biostoomcentrale van Electrawinds, onlangs verkocht aan het Limburgse Bionerga, jarenlang afval aangevoerd zou hebben gekregen via nachtritten, tegen de milieuvergunning van de centrale in.

De directie van de centrale geeft toe dat er uitzonderlijk dergelijke ritten plaatsvonden. "Er is formeel nooit toestemming gegeven aan de leveranciers voor eventuele avond- en nachttransporten", luidt het in een persbericht. "Op vraag van enkele chauffeurs zijn echter uitzonderingen toegestaan onder de strikte voorwaarde dat de buurtbewoners er geen hinder van mochten ondervinden."

Biostoom Oostende voegt eraan toe dat er bij haar geen klachten van overlast bekend zijn en dat de centrale zelf "geen voordeel had bij flexibele leveringstijden". "Om een eind te maken aan de verdachtmakingen worden de soepele leveringstijden voor de biomassacentrale onmiddellijk stopgezet. Chauffeurs die na 22.00 uur aan de bedrijfsterreinen aankomen, zullen niet langer worden toegelaten", aldus Biostoom Oostende.

Het bedrijf benadrukt dat het over alle nodige vergunningen beschikt om zijn bedrijfsactiviteiten uit te voeren. De biomassacentrale Biostoom Oostende produceert hernieuwbare energie uit vaste biomassaproducten zoals gedroogd en geselecteerd huisvuil. (Belga/BO)

De VRT-nieuwsredactie meldde dinsdag dat de Oostendse biostoomcentrale van Electrawinds, onlangs verkocht aan het Limburgse Bionerga, jarenlang afval aangevoerd zou hebben gekregen via nachtritten, tegen de milieuvergunning van de centrale in. De directie van de centrale geeft toe dat er uitzonderlijk dergelijke ritten plaatsvonden. "Er is formeel nooit toestemming gegeven aan de leveranciers voor eventuele avond- en nachttransporten", luidt het in een persbericht. "Op vraag van enkele chauffeurs zijn echter uitzonderingen toegestaan onder de strikte voorwaarde dat de buurtbewoners er geen hinder van mochten ondervinden." Biostoom Oostende voegt eraan toe dat er bij haar geen klachten van overlast bekend zijn en dat de centrale zelf "geen voordeel had bij flexibele leveringstijden". "Om een eind te maken aan de verdachtmakingen worden de soepele leveringstijden voor de biomassacentrale onmiddellijk stopgezet. Chauffeurs die na 22.00 uur aan de bedrijfsterreinen aankomen, zullen niet langer worden toegelaten", aldus Biostoom Oostende. Het bedrijf benadrukt dat het over alle nodige vergunningen beschikt om zijn bedrijfsactiviteiten uit te voeren. De biomassacentrale Biostoom Oostende produceert hernieuwbare energie uit vaste biomassaproducten zoals gedroogd en geselecteerd huisvuil. (Belga/BO)