Shanghai Fosun Pharmaceutical Group gaat in China jaarlijks tot 1 miljard doses van het door BioNTech ontwikkelde coronavaccin produceren. Tot nu toe was Fosun alleen distributiepartner van BioNTech.

Beide partijen investeren 100 miljoen dollar in de samenwerking. Shanghai Fosun doet dat in de vorm van geld en een fabriek voor de productie. BioNTech brengt productietechnologie en een licentie voor het maken van zijn vaccin in.

BioNTech en partner Pfizer voorzien voor dit jaar een productie tot 3 miljard doses van hun coronavaccin. Volgend jaar zouden dat er nog iets meer kunnen zijn. De twee bedrijven werken samen aan het vaccin voor de hele wereld behalve in China, Hongkong en Macau. In die gebieden is Fosun de partner van BioNTech.

Het is niet meteen duidelijk wanneer de productie in China van start gaat. Ook is niet zeker of de 1 miljard doses per jaar al in de schattingen van BioNTech zijn verwerkt.

Shanghai Fosun Pharmaceutical Group gaat in China jaarlijks tot 1 miljard doses van het door BioNTech ontwikkelde coronavaccin produceren. Tot nu toe was Fosun alleen distributiepartner van BioNTech.Beide partijen investeren 100 miljoen dollar in de samenwerking. Shanghai Fosun doet dat in de vorm van geld en een fabriek voor de productie. BioNTech brengt productietechnologie en een licentie voor het maken van zijn vaccin in.BioNTech en partner Pfizer voorzien voor dit jaar een productie tot 3 miljard doses van hun coronavaccin. Volgend jaar zouden dat er nog iets meer kunnen zijn. De twee bedrijven werken samen aan het vaccin voor de hele wereld behalve in China, Hongkong en Macau. In die gebieden is Fosun de partner van BioNTech. Het is niet meteen duidelijk wanneer de productie in China van start gaat. Ook is niet zeker of de 1 miljard doses per jaar al in de schattingen van BioNTech zijn verwerkt.