Bionerga koopt biostoomcentrale Electrawinds

© belga

Het beursgenoteerde Electrawinds SE heeft zijn belang in Electrawinds Biostoom verkocht. Het Limburgse afvalbedrijf Bionerga koopt 70 procent. Nog eens 10 procent gaat naar het Nederlandse NIBC European Infrastructure Fund, dat al 20 procent had.

De verkoop past in de herstructurering die Electrawinds hoopt te kunnen doorvoeren. Een deel van de opbrengst – er was eerder sprake van een voorschot van 4 miljoen euro – zal worden gebruikt om de liquiditeitsproblemen op korte termijn op te lossen; het saldo wordt gebruikt om de uitstaande schuldenberg te verminderen.

Bionerga, dat in handen is van de Limburgse gemeentelijke holding Nuhma, had eerder aangekondigd een bod te doen van 37,5 miljoen euro op de centrale. Biostoom past mooi in het portfolio van Bionerga, dat een verbrandingsoven uitbaat in Houthalen, en drie composteerinstallaties in Bilzen, Maasmechelen en Overpelt.

Intussen is het wachten op het reorganisatieplan van Electrawinds en interim-CEO Guido Bollue. Dat moet tegen 20 februari worden ingediend bij de handelsrechtbank van Oostende. Die doet uiterlijk op 13 maart daarover een uitspraak. Electrawinds opereert sinds december onder de wet op de continuïteit van ondernemingen. (LH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content