bioMérieux, dat voor 9 miljoen euro aandelen Biocartis heeft gekocht, verwerft ook de exclusieve rechten om de tests te commercialiseren. Biocartis ontvangt in ruil daarvoor mijlpaalbetalingen en royalty's op de toekomstige omzet uit de verkoop die de twee bedrijven samen willen organiseren vanaf 2012.

Biocartis is het Zwitserse bedrijf van de Vlaamse topwetenschapper Rudi Pauwels, de oprichter van het biotechbedrijf Tibotec-Virco. Pauwels besliste eerder dit jaar om zich grotendeels in Vlaanderen te vestigen. Biocartis zal hier meer bepaald een onderzoekscentrum en een productielijn opstarten. Een van de aandeelhouders van Biocartis is Rudi Mariën, de vroegere topman van Innogenetics.

Be.L.

bioMérieux, dat voor 9 miljoen euro aandelen Biocartis heeft gekocht, verwerft ook de exclusieve rechten om de tests te commercialiseren. Biocartis ontvangt in ruil daarvoor mijlpaalbetalingen en royalty's op de toekomstige omzet uit de verkoop die de twee bedrijven samen willen organiseren vanaf 2012. Biocartis is het Zwitserse bedrijf van de Vlaamse topwetenschapper Rudi Pauwels, de oprichter van het biotechbedrijf Tibotec-Virco. Pauwels besliste eerder dit jaar om zich grotendeels in Vlaanderen te vestigen. Biocartis zal hier meer bepaald een onderzoekscentrum en een productielijn opstarten. Een van de aandeelhouders van Biocartis is Rudi Mariën, de vroegere topman van Innogenetics. Be.L.