Dat heeft Marc Rommens, de Belgische plant manager, gezegd in een interview met de redactie van Kanaal Z.

De directie van Langerlo NV besliste vrijdagnamiddag om in de loop van volgende week de boeken neer te leggen, aldus Rommens. 'Dat betekent het einde van het verhaal voor Langerlo NV, de centrale van Langerlo, voor het project en voor de tewerkstelling, voor de 100 medewerkers natuurlijk'.

Omstreden

De centrale was erg omstreden en zou 2,2 miljard euro aan groenestroomcertificaten opslorpen. Die komen nu vrij. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) is er niet rouwig om: 'Hout gaan halen in het buitenland om naar hier te verschepen en hier te verbanden, vind ik als energieminister niet de juiste beslissing,' zei hij aan Kanaal Z.

Langerlo NV van zijn kant voelt zich oneerlijk behandeld. 'Vijf jaar geleden was er ondersteuning voor dit soort projecten. De wetgeving is op een bepaald moment veranderd. We merkten ook dat minister Tommelein bij elke mogelijkheid het project in een negatief daglicht heeft gesteld'.

Dat heeft Marc Rommens, de Belgische plant manager, gezegd in een interview met de redactie van Kanaal Z.De directie van Langerlo NV besliste vrijdagnamiddag om in de loop van volgende week de boeken neer te leggen, aldus Rommens. 'Dat betekent het einde van het verhaal voor Langerlo NV, de centrale van Langerlo, voor het project en voor de tewerkstelling, voor de 100 medewerkers natuurlijk'.De centrale was erg omstreden en zou 2,2 miljard euro aan groenestroomcertificaten opslorpen. Die komen nu vrij. Vlaams minister van Energie Bart Tommelein (Open VLD) is er niet rouwig om: 'Hout gaan halen in het buitenland om naar hier te verschepen en hier te verbanden, vind ik als energieminister niet de juiste beslissing,' zei hij aan Kanaal Z.Langerlo NV van zijn kant voelt zich oneerlijk behandeld. 'Vijf jaar geleden was er ondersteuning voor dit soort projecten. De wetgeving is op een bepaald moment veranderd. We merkten ook dat minister Tommelein bij elke mogelijkheid het project in een negatief daglicht heeft gesteld'.