Dat schrijft De Standaard.

Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) maakte zich eind vorig jaar sterk dat hij van Luxemburg alle rulings zou krijgen die Belgische bedrijven en vermogenden in Luxemburg de voorbije jaren hadden gesloten. Donderdag, tijdens de gezamenlijk Belgisch-Luxemburgse ministerraad, werd dat engagement nog eens bevestigd en vrijdag belandde dan het eerste pakket Luxemburgse rulings bij de Bijzondere Belastinginspectie (BBI).

Volgens de informatie van De Standaard bestaat het eerste pakketje uit rulings die zestien multinationals uit de beursindex Bel-20 sloten in Luxemburg. Het zou gaan om rulings die in 2012 gesloten werden. "Er zijn rulings over zestien grote Belgische bedrijven overgemaakt", bevestigt Ferry Comhair, de woordvoerder van Van Overtveldt.

(Belga/RR)

Dat schrijft De Standaard. Minister van Financiën Johan Van Overtveldt (N-VA) maakte zich eind vorig jaar sterk dat hij van Luxemburg alle rulings zou krijgen die Belgische bedrijven en vermogenden in Luxemburg de voorbije jaren hadden gesloten. Donderdag, tijdens de gezamenlijk Belgisch-Luxemburgse ministerraad, werd dat engagement nog eens bevestigd en vrijdag belandde dan het eerste pakket Luxemburgse rulings bij de Bijzondere Belastinginspectie (BBI). Volgens de informatie van De Standaard bestaat het eerste pakketje uit rulings die zestien multinationals uit de beursindex Bel-20 sloten in Luxemburg. Het zou gaan om rulings die in 2012 gesloten werden. "Er zijn rulings over zestien grote Belgische bedrijven overgemaakt", bevestigt Ferry Comhair, de woordvoerder van Van Overtveldt.(Belga/RR)