Volgens de socialistische bediendebod BBTK zijn er 170 mensen verbonden met een arbeidsovereenkomst aan Optima, maar zijn er daarnaast nog een groot aantal handelsagenten die zonder contract komen te zitten. De vakbonden gaan ervan uit dat er ongeveer 350 gezinnen rechtstreeks getroffen worden door het faillissement.

Op de zetel van Optima in de Gentse Keizer Karelstraat stond de directie woensdagmorgen het personeel te woord. Ook de vakbonden waren daarbij aanwezig. "De emoties zijn er natuurlijk wel, maar de mensen zitten met heel veel vragen", zegt vakbondsman Kristof Vergauwen. "Daarom hebben we een zeer praktische personeelsvergadering belegd om mensen te ondersteunen in wat ze de komende dagen moeten doen."

Verwacht wordt dat de rechtbank woensdag een uitspraak velt en een of meerdere curatoren aanstelt. "Op het moment dat de curator langskomt, zal die de mensen in kennis stellen van het feit dat hun contract direct verbroken zal worden, maar ook duidelijk maken wie nodig zal zijn voor de afhandeling van de lopende zaken. We hebben de mensen geïnformeerd dat dit vandaag of morgen kan zijn."

Na het uitspreken van een faillissement verschuift de rol van de vakbonden naar een meer dienstverlenende rol in het ondersteunen van getroffen personeelsleden bij de opmaak van een schuldvordering. (Belga/BO)

Volgens de socialistische bediendebod BBTK zijn er 170 mensen verbonden met een arbeidsovereenkomst aan Optima, maar zijn er daarnaast nog een groot aantal handelsagenten die zonder contract komen te zitten. De vakbonden gaan ervan uit dat er ongeveer 350 gezinnen rechtstreeks getroffen worden door het faillissement. Op de zetel van Optima in de Gentse Keizer Karelstraat stond de directie woensdagmorgen het personeel te woord. Ook de vakbonden waren daarbij aanwezig. "De emoties zijn er natuurlijk wel, maar de mensen zitten met heel veel vragen", zegt vakbondsman Kristof Vergauwen. "Daarom hebben we een zeer praktische personeelsvergadering belegd om mensen te ondersteunen in wat ze de komende dagen moeten doen." Verwacht wordt dat de rechtbank woensdag een uitspraak velt en een of meerdere curatoren aanstelt. "Op het moment dat de curator langskomt, zal die de mensen in kennis stellen van het feit dat hun contract direct verbroken zal worden, maar ook duidelijk maken wie nodig zal zijn voor de afhandeling van de lopende zaken. We hebben de mensen geïnformeerd dat dit vandaag of morgen kan zijn." Na het uitspreken van een faillissement verschuift de rol van de vakbonden naar een meer dienstverlenende rol in het ondersteunen van getroffen personeelsleden bij de opmaak van een schuldvordering. (Belga/BO)