Omdat ING omvangrijke staatssteun heeft gekregen, moet het van Brussel voor eind 2013 een flink deel van de activiteiten afstoten. Het gaat onder meer om de verzekeringstak, de Amerikaanse internetbank ING Direct en de Nederlandse bank WestlandUtrecht.

ING heeft eerder aangegeven aparte beursgangen van de verschillende onderdelen te overwegen. Als het concern hiervoor kiest en voor eind 2013 minstens 30 procent van de aandelen van een onderdeel op de beurs heeft gebracht, kan de Commissie de deadline verlengen. Dit betekent dat ING de overige aandelen dan wat langer in eigendom kan houden.

Omdat ING omvangrijke staatssteun heeft gekregen, moet het van Brussel voor eind 2013 een flink deel van de activiteiten afstoten. Het gaat onder meer om de verzekeringstak, de Amerikaanse internetbank ING Direct en de Nederlandse bank WestlandUtrecht. ING heeft eerder aangegeven aparte beursgangen van de verschillende onderdelen te overwegen. Als het concern hiervoor kiest en voor eind 2013 minstens 30 procent van de aandelen van een onderdeel op de beurs heeft gebracht, kan de Commissie de deadline verlengen. Dit betekent dat ING de overige aandelen dan wat langer in eigendom kan houden.