Dinsdag weigerde de Potash-directie unaniem het "vijandige" bod van 130 dollar per aandeel. Dat werd als veel te laag bechouwd.

BHP herhaalt het bod woensdag formeel, maar richt zich daarvoor rechtstreeks aan de aandeelhouders van de Canadese meststoffenproducent . Het vijandig overnamebod van 130 dollar per aandeel - omgerekend 40 miljard dollar (31 miljard euro) - geldt dus nog steeds.

De directie van Potash had het bod dinsdag afgewezen, omdat het "Potash substantieel onderwaardeert". De leidende positie op de markt en de groeiperspectieven worden niet weerspiegeld, luidde het.

BHP-voorzitter Jacques Nasser blijkt er in een persbericht woensdag evenwel van overtuigd dat de aandeelhouders de zekerheid van een cashbod tegen een premie van 32 procent aan de gemiddelde koers van de voorbije 30 dagen, "zeer aantrekkelijk" zullen vinden.

In een reactie sprong de koers van het aandeel Potash woensdagmorgen tot 143,17 dollar. Dat is ruim 13 dollar hoger dan de biedprijs van BHP.

Potash is wereldwijd de grootste producent van de meststof potas en tevens een belangrijke producent van andere meststoffen als fosfaat en stikstof.

Dinsdag weigerde de Potash-directie unaniem het "vijandige" bod van 130 dollar per aandeel. Dat werd als veel te laag bechouwd.BHP herhaalt het bod woensdag formeel, maar richt zich daarvoor rechtstreeks aan de aandeelhouders van de Canadese meststoffenproducent . Het vijandig overnamebod van 130 dollar per aandeel - omgerekend 40 miljard dollar (31 miljard euro) - geldt dus nog steeds. De directie van Potash had het bod dinsdag afgewezen, omdat het "Potash substantieel onderwaardeert". De leidende positie op de markt en de groeiperspectieven worden niet weerspiegeld, luidde het. BHP-voorzitter Jacques Nasser blijkt er in een persbericht woensdag evenwel van overtuigd dat de aandeelhouders de zekerheid van een cashbod tegen een premie van 32 procent aan de gemiddelde koers van de voorbije 30 dagen, "zeer aantrekkelijk" zullen vinden.In een reactie sprong de koers van het aandeel Potash woensdagmorgen tot 143,17 dollar. Dat is ruim 13 dollar hoger dan de biedprijs van BHP. Potash is wereldwijd de grootste producent van de meststof potas en tevens een belangrijke producent van andere meststoffen als fosfaat en stikstof.