Op Euronext Brussel bleef de koerswinst van de Bel20-index beperkt tot ongeveer een half procent, maar elders (Parijs, Frankfurt, Londen) schommelde de winst rond 1 procent.

Ook de euro werd maandagochtend iets duurder (+0,2 procent) tegenover de dollar. De financiële aandelen deden het opvallend goed: KBC klom ruim 1 procent hoger. In Amsterdam ging ING 2,2 procent in de plus, in Parijs klom Société Générale bijna 1,5 procent, en in Frankfurt werd Commerzbank zelfs meer dan 6,5 procent duurder.

Beleggers reageren opgelucht op het verdict van de ECB, die stelt dat de meeste banken in de stresstest zijn geslaagd.

Het aandeel van restbank Dexia, die technisch niet geslaagd is maar van een uitzonderingsstatuut kan genieten, won op zijn beurt 3,7 procent. (Belga/BO)

Op Euronext Brussel bleef de koerswinst van de Bel20-index beperkt tot ongeveer een half procent, maar elders (Parijs, Frankfurt, Londen) schommelde de winst rond 1 procent.Ook de euro werd maandagochtend iets duurder (+0,2 procent) tegenover de dollar. De financiële aandelen deden het opvallend goed: KBC klom ruim 1 procent hoger. In Amsterdam ging ING 2,2 procent in de plus, in Parijs klom Société Générale bijna 1,5 procent, en in Frankfurt werd Commerzbank zelfs meer dan 6,5 procent duurder. Beleggers reageren opgelucht op het verdict van de ECB, die stelt dat de meeste banken in de stresstest zijn geslaagd. Het aandeel van restbank Dexia, die technisch niet geslaagd is maar van een uitzonderingsstatuut kan genieten, won op zijn beurt 3,7 procent. (Belga/BO)