Apple ging omstreeks 16.50 uur door die voor vele beleggers psychologisch belangrijke grens van 2 biljoen dollar heen. Apple is het eerste Amerikaanse bedrijf dat dit verwezenlijkt, maar niet het eerste bedrijf dat qua beurswaarde de grens van 2 biljoen dollar overschrijdt.

De Saoedische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco werd eerder al boven de 2 biljoen dollar gewaardeerd. Maar door de daling van de beurskoers, in het kielzog van de olieprijs, loste Apple Saudi Aramco eerder al af als duurste bedrijf ter wereld.

Het duurde meer dan 42 jaar voor het technologiebedrijf een beurswaarde van 1 biljoen dollar haalde. Amper twee jaar later is dat dus verdubbeld. Dat wijst op het aanhoudende succes dat Apple boekt, ondanks de economische crisis door de coronapandemie. Ook is het een indicator van de extreem hoge waardering van technologiebedrijven in het algemeen en de investeringsdruk op de financiële markten.

Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft en onlinewinkelplatform Amazon richten ook het vizier op de kaap van 2.000 miljard dollar beurswaarde, maar hebben wel nog een heel stuk af te leggen. Microsoft staat woensdag op 1,6 biljoen, terwijl Amazon op 1,65 biljoen dollar wordt gewaardeerd.

Apple ging omstreeks 16.50 uur door die voor vele beleggers psychologisch belangrijke grens van 2 biljoen dollar heen. Apple is het eerste Amerikaanse bedrijf dat dit verwezenlijkt, maar niet het eerste bedrijf dat qua beurswaarde de grens van 2 biljoen dollar overschrijdt. De Saoedische staatsoliemaatschappij Saudi Aramco werd eerder al boven de 2 biljoen dollar gewaardeerd. Maar door de daling van de beurskoers, in het kielzog van de olieprijs, loste Apple Saudi Aramco eerder al af als duurste bedrijf ter wereld. Het duurde meer dan 42 jaar voor het technologiebedrijf een beurswaarde van 1 biljoen dollar haalde. Amper twee jaar later is dat dus verdubbeld. Dat wijst op het aanhoudende succes dat Apple boekt, ondanks de economische crisis door de coronapandemie. Ook is het een indicator van de extreem hoge waardering van technologiebedrijven in het algemeen en de investeringsdruk op de financiële markten. Het Amerikaanse technologiebedrijf Microsoft en onlinewinkelplatform Amazon richten ook het vizier op de kaap van 2.000 miljard dollar beurswaarde, maar hebben wel nog een heel stuk af te leggen. Microsoft staat woensdag op 1,6 biljoen, terwijl Amazon op 1,65 biljoen dollar wordt gewaardeerd.