De met schulden overladen vastgoedgroep kondigde eind vorige week aan dat ze onderhandelingen wilde opstarten met haar buitenlandse schuldeisers, omdat ze niet langer kon garanderen die schulden te kunnen aflossen. Prompt stuurden de autoriteiten van de provincie Guandong een reeks experten naar het bedrijf om de omvang van het probleem te onderzoeken.

Volgens het financiële persagentschap Bloomberg zou Evergrande ook van plan zijn om al haar dollarschulden bij dit herstructureringsproces te betrekken. Voor een reeks obligaties in dollar moet Evergrande maandag dividend betalen, en dus dreigt de eerste wanbetaling.

De Chinese centrale bank verwijt Evergrande 'mismanagement en overdreven expansie'. Volgens de centrale bank gaat het om een geïsoleerd probleem, dat slechts een kleine impact zou hebben op de rest van de Chinese vastgoedmarkt.

De crisis rond Evergrande sleept al maanden aan. Het bedrijf torst voor 260 miljard euro schulden en om die af te lossen probeert het massaal activa van de hand te doen. Gevreesd wordt dat een faillissement van Evergrande een schokgolf zal veroorzaken in China en mogelijk ook daarbuiten.

De met schulden overladen vastgoedgroep kondigde eind vorige week aan dat ze onderhandelingen wilde opstarten met haar buitenlandse schuldeisers, omdat ze niet langer kon garanderen die schulden te kunnen aflossen. Prompt stuurden de autoriteiten van de provincie Guandong een reeks experten naar het bedrijf om de omvang van het probleem te onderzoeken. Volgens het financiële persagentschap Bloomberg zou Evergrande ook van plan zijn om al haar dollarschulden bij dit herstructureringsproces te betrekken. Voor een reeks obligaties in dollar moet Evergrande maandag dividend betalen, en dus dreigt de eerste wanbetaling. De Chinese centrale bank verwijt Evergrande 'mismanagement en overdreven expansie'. Volgens de centrale bank gaat het om een geïsoleerd probleem, dat slechts een kleine impact zou hebben op de rest van de Chinese vastgoedmarkt. De crisis rond Evergrande sleept al maanden aan. Het bedrijf torst voor 260 miljard euro schulden en om die af te lossen probeert het massaal activa van de hand te doen. Gevreesd wordt dat een faillissement van Evergrande een schokgolf zal veroorzaken in China en mogelijk ook daarbuiten.