Het aandeel ging bij de start van de voorlopige handel, die voorbehouden is aan institutionele beleggers, 36 procent hoger tegenover de startprijs van 330 pence (3,89 euro), tot 450 pence.

Vanaf dinsdag zal het aandeel officieel noteren en kunnen alle beleggers, dus ook particuliere, handelen in het aandeel.

De Britse overheid brengt een groot deel van Royal Mail naar de beurs. Twee derde van de geplaatste aandelen waren voorbehouden voor institutionelen. De rest is voor de kleine belegger.

Bijna 700.000 kleine beleggers hebben ingetekend voor een bedrag van maximaal 750 pond. Het personeel krijgt ongeveer een tiende van het kapitaal via gratis aandelen. (Belga/KVDA)

Het aandeel ging bij de start van de voorlopige handel, die voorbehouden is aan institutionele beleggers, 36 procent hoger tegenover de startprijs van 330 pence (3,89 euro), tot 450 pence. Vanaf dinsdag zal het aandeel officieel noteren en kunnen alle beleggers, dus ook particuliere, handelen in het aandeel. De Britse overheid brengt een groot deel van Royal Mail naar de beurs. Twee derde van de geplaatste aandelen waren voorbehouden voor institutionelen. De rest is voor de kleine belegger. Bijna 700.000 kleine beleggers hebben ingetekend voor een bedrag van maximaal 750 pond. Het personeel krijgt ongeveer een tiende van het kapitaal via gratis aandelen. (Belga/KVDA)