Dat bericht het financiële persbureau Bloomberg donderdag, gesteund op twee bronnen die met het dossier vertrouwd zijn.

Achterliggende gedachte is dat de prijs van een aandeel lijdt onder een te grote beursintroductie (IPO). De Amerikaanse regering is voor 61 procent eigenaar van GM.

De staat moet uit individuele aandelen 133,78 dollar puren, wil ze zonder verlies de circa 50 miljard dollar kostende reddingsoperatie voor GM afsluiten, aldus financieel inspecteur-generaal Neil Barofsky. Dat lijkt haast onmogelijk. Zelfs in de gloriejaren was een GM-aandeel minder dan 100 dollar waard.

De staat wil zich terugtrekken uit het bedrijf. De IPO wordt tegen eind dit jaar verwacht.

Dat bericht het financiële persbureau Bloomberg donderdag, gesteund op twee bronnen die met het dossier vertrouwd zijn. Achterliggende gedachte is dat de prijs van een aandeel lijdt onder een te grote beursintroductie (IPO). De Amerikaanse regering is voor 61 procent eigenaar van GM. De staat moet uit individuele aandelen 133,78 dollar puren, wil ze zonder verlies de circa 50 miljard dollar kostende reddingsoperatie voor GM afsluiten, aldus financieel inspecteur-generaal Neil Barofsky. Dat lijkt haast onmogelijk. Zelfs in de gloriejaren was een GM-aandeel minder dan 100 dollar waard. De staat wil zich terugtrekken uit het bedrijf. De IPO wordt tegen eind dit jaar verwacht.