De bijzondere algemene vergadering (BAV) van het Duitse investeringsvehikel European CleanTech I (ECT I), die het licht op groen moest zetten voor de samensmelting met Electrawinds, is uitgesteld tot midden juli.

Bij Electrawinds beklemtoont de woordvoerster dat de businesscombinatie met ECT I niet in vraag wordt gesteld. "We geloven nog steeds in het project en ook het management van ECT doet dat".

Begin mei kondigde het Belgische groenestroombedrijf aan dat het vanaf 15 juni een notering zou krijgen op de beurs van Frankfurt. Daarvoor ging Electrawinds wel samensmelten met het Duitse investeringsvehikel ECT I, dat al een beursnotering heeft. Nadien zou de fusiegroep dan ook een notering op Euronext Brussel aanvragen. Maar het project loopt vertraging op, doordat de BAV die het project moest goedkeuren, werd uitgesteld tot 20 juli.

Officieel luidt het dat de investeerders meer tijd krijgen om het dossier te bestuderen. Maar feit is wel dat het beursklimaat allerminst gunstig is. Er is de eurocrisis en geplande verkiezingen in Griekenland. Die zouden vooral Angelsaksische investeerders afschrikken.

Een nieuwe BAV staat gepland op 20 juli. Dan moet minstens 50 procent van de ECT I-aandeelhouders het licht voor de fusie op groen zetten, zoniet gaat de deal niet door. (Belga/De Tijd)

De bijzondere algemene vergadering (BAV) van het Duitse investeringsvehikel European CleanTech I (ECT I), die het licht op groen moest zetten voor de samensmelting met Electrawinds, is uitgesteld tot midden juli. Bij Electrawinds beklemtoont de woordvoerster dat de businesscombinatie met ECT I niet in vraag wordt gesteld. "We geloven nog steeds in het project en ook het management van ECT doet dat". Begin mei kondigde het Belgische groenestroombedrijf aan dat het vanaf 15 juni een notering zou krijgen op de beurs van Frankfurt. Daarvoor ging Electrawinds wel samensmelten met het Duitse investeringsvehikel ECT I, dat al een beursnotering heeft. Nadien zou de fusiegroep dan ook een notering op Euronext Brussel aanvragen. Maar het project loopt vertraging op, doordat de BAV die het project moest goedkeuren, werd uitgesteld tot 20 juli. Officieel luidt het dat de investeerders meer tijd krijgen om het dossier te bestuderen. Maar feit is wel dat het beursklimaat allerminst gunstig is. Er is de eurocrisis en geplande verkiezingen in Griekenland. Die zouden vooral Angelsaksische investeerders afschrikken. Een nieuwe BAV staat gepland op 20 juli. Dan moet minstens 50 procent van de ECT I-aandeelhouders het licht voor de fusie op groen zetten, zoniet gaat de deal niet door. (Belga/De Tijd)