De plaatsing van 188 miljoen certificaten van aandelen levert naar verwachting tussen de 3 en 3,8 miljard euro op. De prijsvork voor die aandelen bedraagt 16 tot 20 euro. In totaal kan de opbrengst oplopen tot ruim 4,3 miljard euro als de begeleidende banken bij grote belangstelling ten volle gebruikmaken van de mogelijkheid om extra aandelen te plaatsen. Dat geld gaat integraal naar de Nederlandse staat.

Indien de optie op extra aandelen volledig gelicht wordt, zal NLFI nog een belang overhouden van 77 procent in ABN Amro. Het is de bedoeling dat belang de komende jaren geleidelijk af te bouwen en uiteindelijk volledig uit te stappen, zo staat in het prospectus van de beursgang.

Opnieuw op de beurs

ABN Amro zal vermoedelijk vanaf 20 november opnieuw noteren op de beurs van Amsterdam, onder het symbool "ABN". De beursgang waardeert de bank op in totaal 15 miljard tot 18,8 miljard euro.

De Nederlandse staat nationaliseerde in oktober 2008 het toenmalige Fortis Bank Nederland (inclusief de Nederlandse delen van ABN Amro). Dat was nodig om de val van de Belgische groep Fortis, dat zich had mispakt aan de overname van ABN Amro, te vermijden. Later werden de genationaliseerde bankactiviteiten gefusioneerd tot ABN Amro. (Belga/MVM)

De plaatsing van 188 miljoen certificaten van aandelen levert naar verwachting tussen de 3 en 3,8 miljard euro op. De prijsvork voor die aandelen bedraagt 16 tot 20 euro. In totaal kan de opbrengst oplopen tot ruim 4,3 miljard euro als de begeleidende banken bij grote belangstelling ten volle gebruikmaken van de mogelijkheid om extra aandelen te plaatsen. Dat geld gaat integraal naar de Nederlandse staat. Indien de optie op extra aandelen volledig gelicht wordt, zal NLFI nog een belang overhouden van 77 procent in ABN Amro. Het is de bedoeling dat belang de komende jaren geleidelijk af te bouwen en uiteindelijk volledig uit te stappen, zo staat in het prospectus van de beursgang. ABN Amro zal vermoedelijk vanaf 20 november opnieuw noteren op de beurs van Amsterdam, onder het symbool "ABN". De beursgang waardeert de bank op in totaal 15 miljard tot 18,8 miljard euro. De Nederlandse staat nationaliseerde in oktober 2008 het toenmalige Fortis Bank Nederland (inclusief de Nederlandse delen van ABN Amro). Dat was nodig om de val van de Belgische groep Fortis, dat zich had mispakt aan de overname van ABN Amro, te vermijden. Later werden de genationaliseerde bankactiviteiten gefusioneerd tot ABN Amro. (Belga/MVM)