Dinsdag heeft het SPC, waarin Belgische, Franse, Nederlandse en Portugese beursmakelaars en investeerders zetelen, een rapport voorgesteld met dertig concrete aanbevelingen over hoe de beurs beter kan inspelen op de noden van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's).

"We stelden vast dat, sinds het begin van de crisis, de financiering van kmo's door banken niet meer werkt", zei Fabrice Demarigny op een persconferentie. Volgens Demarigny zijn de kmo's het meest innovatief en creëren ze het meeste werk, maar blijven ze het meest afhankelijk van bankleningen.

Het project dat het comité dinsdag voorstelde, is gericht op heel Europa. Er komt zowel in België, Frankrijk, Nederland als Portugal een vestiging. De initiële koerswaarde van die bedrijvenbeurs zal bestaan uit bedrijven die genoteerd staan op de B- en C-compartimenten van NYSE Euronext en NYSE Alternext. Dat brengt ongeveer 800 bedrijven samen, waarvan een honderdtal Belgische.

Volgens Vincent Van Dessel, topman van NYSE Euronext Brussel, is het potentieel van de Bedrijvenbeurs moeilijk te bepalen, maar er zouden "duizenden bedrijven" geïnteresseerd zijn in die nieuwe beurs.

SPC is alvast van plan een tarief aan te rekenen dat aantrekkelijk en haalbaar is voor de kleinste ondernemingen. (Belga/BO)

Dinsdag heeft het SPC, waarin Belgische, Franse, Nederlandse en Portugese beursmakelaars en investeerders zetelen, een rapport voorgesteld met dertig concrete aanbevelingen over hoe de beurs beter kan inspelen op de noden van kleine en middelgrote ondernemingen (kmo's). "We stelden vast dat, sinds het begin van de crisis, de financiering van kmo's door banken niet meer werkt", zei Fabrice Demarigny op een persconferentie. Volgens Demarigny zijn de kmo's het meest innovatief en creëren ze het meeste werk, maar blijven ze het meest afhankelijk van bankleningen. Het project dat het comité dinsdag voorstelde, is gericht op heel Europa. Er komt zowel in België, Frankrijk, Nederland als Portugal een vestiging. De initiële koerswaarde van die bedrijvenbeurs zal bestaan uit bedrijven die genoteerd staan op de B- en C-compartimenten van NYSE Euronext en NYSE Alternext. Dat brengt ongeveer 800 bedrijven samen, waarvan een honderdtal Belgische. Volgens Vincent Van Dessel, topman van NYSE Euronext Brussel, is het potentieel van de Bedrijvenbeurs moeilijk te bepalen, maar er zouden "duizenden bedrijven" geïnteresseerd zijn in die nieuwe beurs. SPC is alvast van plan een tarief aan te rekenen dat aantrekkelijk en haalbaar is voor de kleinste ondernemingen. (Belga/BO)