Betonhersteller TDN Group uit Heist-op-den-Berg betaalt nog geen 100.000 euro voor een deel van de activa en de merknaam van de Nederlandse sectorgenoot Eco Remain, meldt Trends vandaag.

Dat bedrag is een habbekrats voor een bedrijf dat dit jaar 5 miljoen euro omzet zou halen. Tom De Neef, de CEO van TDN Group: "We waren eigenlijk van plan pas volgend jaar een buitenlandse partner te zoeken. We wilden eerst marktleider worden in België. "Maar nu valt Eco Remain ons als een rijpe appel in de schoot. We leerden het op een Brusselse werf kennen als een technisch zeer competente ploeg, toen het plots in liquiditeitsproblemen kwam door zijn spectaculaire groei."

Eco Remain was in handen van de familie Van den Hondel en het aannemingsbedrijf Mourik. De familie verkrijgt 20 procent van de aandelen van het nieuwe t. de neef eco remain. Het bedrijf met zetel in Capelle aan den IJssel (Rotterdam) is sterk gespecialiseerd in de in ons land relatief onbekende techniek van de kathodische bescherming: de behandeling van beton met elektroden.

De kern van TDN Group is t. de neef engineering, goed voor twee derde van de 8,1 miljoen euro omzet. "Onze niche is troubleshooting", zegt Tom De Neef. "Als een aannemer op een lek of een gebrekkige fundering stoot, moet hij snel ingrijpen omdat anders zijn werken stilvallen. Een telefoontje naar Heist-op-den-Berg en we staan er vrijwel onmiddellijk."

T. de neef facade specialiseert zich in gevelbezetting en is met een kwart van de omzet de tweede sterkhouder van TDN Group. Het bedrijf wordt sinds 2010 aangevuld met een verkoopseenheid van bezettingsmaterialen om gevels te isoleren.

TDN Group, dat ondertussen met 100 man personeel werkt, begon door een aantal overnames uit zijn voegen te barsten. Aan het hoofd van de verschillende bedrijfstakken staan vandaag managers, die veel autonomie krijgen. "Net als ik hebben ze één doelstelling: groeien, maar niet toegeven op de marges", zegt De Neef. "De meeste onderdelen van onze groep zijn nieuw en er is dus nog veel ruimte om te groeien. De opening van de nieuwe bedrijfszetel op donderdag deze week is het startschot van een ambitieuze campagne om met de vernieuwde professionele structuur en een uitgekiende financiële onderbouw marktleider te worden."

Hans Brockmans

Betonhersteller TDN Group uit Heist-op-den-Berg betaalt nog geen 100.000 euro voor een deel van de activa en de merknaam van de Nederlandse sectorgenoot Eco Remain, meldt Trends vandaag.Dat bedrag is een habbekrats voor een bedrijf dat dit jaar 5 miljoen euro omzet zou halen. Tom De Neef, de CEO van TDN Group: "We waren eigenlijk van plan pas volgend jaar een buitenlandse partner te zoeken. We wilden eerst marktleider worden in België. "Maar nu valt Eco Remain ons als een rijpe appel in de schoot. We leerden het op een Brusselse werf kennen als een technisch zeer competente ploeg, toen het plots in liquiditeitsproblemen kwam door zijn spectaculaire groei." Eco Remain was in handen van de familie Van den Hondel en het aannemingsbedrijf Mourik. De familie verkrijgt 20 procent van de aandelen van het nieuwe t. de neef eco remain. Het bedrijf met zetel in Capelle aan den IJssel (Rotterdam) is sterk gespecialiseerd in de in ons land relatief onbekende techniek van de kathodische bescherming: de behandeling van beton met elektroden. De kern van TDN Group is t. de neef engineering, goed voor twee derde van de 8,1 miljoen euro omzet. "Onze niche is troubleshooting", zegt Tom De Neef. "Als een aannemer op een lek of een gebrekkige fundering stoot, moet hij snel ingrijpen omdat anders zijn werken stilvallen. Een telefoontje naar Heist-op-den-Berg en we staan er vrijwel onmiddellijk." T. de neef facade specialiseert zich in gevelbezetting en is met een kwart van de omzet de tweede sterkhouder van TDN Group. Het bedrijf wordt sinds 2010 aangevuld met een verkoopseenheid van bezettingsmaterialen om gevels te isoleren. TDN Group, dat ondertussen met 100 man personeel werkt, begon door een aantal overnames uit zijn voegen te barsten. Aan het hoofd van de verschillende bedrijfstakken staan vandaag managers, die veel autonomie krijgen. "Net als ik hebben ze één doelstelling: groeien, maar niet toegeven op de marges", zegt De Neef. "De meeste onderdelen van onze groep zijn nieuw en er is dus nog veel ruimte om te groeien. De opening van de nieuwe bedrijfszetel op donderdag deze week is het startschot van een ambitieuze campagne om met de vernieuwde professionele structuur en een uitgekiende financiële onderbouw marktleider te worden." Hans Brockmans