SecureUSA, met hoofdzetel in de buurt van Atlanta, is een systeemintegrator van zware beveiligingsoplossingen voor gevoelige infrastructuren (denk aan controles en hindernissen die bomauto's en ramkrakers moeten buiten houden). Het Amerikaanse leger en de politie van New York zijn er klant.

De firma omschrijft zich als een "woman owned small business enterprise" met meer dan 2500 realisaties wereldwijd, onder meer in Rusland en het Midden-Oosten.

Met de overname versterkt Betafence, het vroegere Bekaert Fencing, vooral zijn aanwezigheid in de VS. Betafence had al een fabriek in Texas.

Details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. CEO Michele Volpi van Betafence noemt zich "bijzonder verheugd" met de acquisitie. "SecureUSA is een gereputeerde, innovatieve onderneming die erg succesvol is op de beveiligingsmarkt en gekend is voor haar hoog niveau van innovatie en klantenbinding", laat hij mailen. "Met dit partnership verwachten we heel wat voordeel te kunnen halen uit SecureUSA's knowhow, zowel in de VS als op mondiaal vlak".

SecureUSA wordt aan de Amerikaanse organisatie van Betafence toegevoegd, onder leiding van Ramón Tico, vice-president Betafence Americas.

Behalve in de VS heeft Betafence fabrieken in België (Zwevegem), Duitsland, Italië, Polen, Zuid-Afrika, Turkije en Groot-Brittannië.

Betere rentabiliteit

De groepsomzet van Betafence kromp vorig jaar bijna 3 procent tot 355 miljoen. De sluiting van een fabriek in Duitsland en in Frankrijk en andere kostenverminderingen zorgden toch voor een 8% hogere bedrijfswinst van 25 miljoen.

Betafence verbeterde ook zijn productmix, precies door een stijging van het aandeel van de perimeter beveiligingsprojecten - de specialiteit die SecureUSA komt versterken. Betafence verminderde ook zijn netto schuldenlast met 10 miljoen euro tot nog 106 miljoen.

Betafence had vorig jaar gemiddeld 1564 werknemers en was actief in 100 landen. Minder dan 25 miljoen euro van de omzet wordt in België gemaakt, noteert het jaarverslag.

De groep is voor 45 procent in handen van het grote investeringsfonds CVC. Onder meer Frank Meysman (ex-Sara Lee) en Chris Lebeer (de vroegere CEO van Banksys) zijn er bestuurder.

SecureUSA, met hoofdzetel in de buurt van Atlanta, is een systeemintegrator van zware beveiligingsoplossingen voor gevoelige infrastructuren (denk aan controles en hindernissen die bomauto's en ramkrakers moeten buiten houden). Het Amerikaanse leger en de politie van New York zijn er klant. De firma omschrijft zich als een "woman owned small business enterprise" met meer dan 2500 realisaties wereldwijd, onder meer in Rusland en het Midden-Oosten. Met de overname versterkt Betafence, het vroegere Bekaert Fencing, vooral zijn aanwezigheid in de VS. Betafence had al een fabriek in Texas. Details van de overeenkomst zijn niet bekendgemaakt. CEO Michele Volpi van Betafence noemt zich "bijzonder verheugd" met de acquisitie. "SecureUSA is een gereputeerde, innovatieve onderneming die erg succesvol is op de beveiligingsmarkt en gekend is voor haar hoog niveau van innovatie en klantenbinding", laat hij mailen. "Met dit partnership verwachten we heel wat voordeel te kunnen halen uit SecureUSA's knowhow, zowel in de VS als op mondiaal vlak". SecureUSA wordt aan de Amerikaanse organisatie van Betafence toegevoegd, onder leiding van Ramón Tico, vice-president Betafence Americas.Behalve in de VS heeft Betafence fabrieken in België (Zwevegem), Duitsland, Italië, Polen, Zuid-Afrika, Turkije en Groot-Brittannië. De groepsomzet van Betafence kromp vorig jaar bijna 3 procent tot 355 miljoen. De sluiting van een fabriek in Duitsland en in Frankrijk en andere kostenverminderingen zorgden toch voor een 8% hogere bedrijfswinst van 25 miljoen. Betafence verbeterde ook zijn productmix, precies door een stijging van het aandeel van de perimeter beveiligingsprojecten - de specialiteit die SecureUSA komt versterken. Betafence verminderde ook zijn netto schuldenlast met 10 miljoen euro tot nog 106 miljoen. Betafence had vorig jaar gemiddeld 1564 werknemers en was actief in 100 landen. Minder dan 25 miljoen euro van de omzet wordt in België gemaakt, noteert het jaarverslag. De groep is voor 45 procent in handen van het grote investeringsfonds CVC. Onder meer Frank Meysman (ex-Sara Lee) en Chris Lebeer (de vroegere CEO van Banksys) zijn er bestuurder.