Woensdag heeft de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), die Belfius als enige aandeelhouder in handen heeft, op de algemene vergadering kwijting verleend aan de vroegere bestuurders en de commissaris van de vennootschap.

Door die kwijting (of décharge) kunnen onder meer Pierre Mariani, Jean-Luc Dehaene, Patrick Develtere, Patrick Janssens, Francine Swiggers en Serge Kubla niet individueel verantwoordelijk worden gesteld voor hun daden in de raad van bestuur in 2011.

Tijdens de algemene vergadering werden ook de naamswijziging - van Dexia Bank België (DBB) in Belfius bank - goedgekeurd en de statuten gewijzigd.

Later op de dag vindt nog een algemene vergadering van Dexia nv plaats. De kwijting daar is minstens even omstreden doordat de volledige financiële groep door de overheid moest worden gered. (Belga/BO)

Woensdag heeft de Federale Participatie- en Investeringsmaatschappij (FPIM), die Belfius als enige aandeelhouder in handen heeft, op de algemene vergadering kwijting verleend aan de vroegere bestuurders en de commissaris van de vennootschap.Door die kwijting (of décharge) kunnen onder meer Pierre Mariani, Jean-Luc Dehaene, Patrick Develtere, Patrick Janssens, Francine Swiggers en Serge Kubla niet individueel verantwoordelijk worden gesteld voor hun daden in de raad van bestuur in 2011. Tijdens de algemene vergadering werden ook de naamswijziging - van Dexia Bank België (DBB) in Belfius bank - goedgekeurd en de statuten gewijzigd. Later op de dag vindt nog een algemene vergadering van Dexia nv plaats. De kwijting daar is minstens even omstreden doordat de volledige financiële groep door de overheid moest worden gered. (Belga/BO)