2015 was een topjaar voor het mededingingsteam van Freshfields, met als uitschieter advies bij de overname van SAB Miller door AB InBev, die moest worden aangemeld aan 25 mededingingsautoriteiten. De overname van BG Group door Shell - met een waarde van 65 miljard euro de grootste sinds tien jaar in de energiesector - werd door Freshfields behandeld, net als de overname van KraussMaffei door ChemChina en de fusie van Holcim met Lafarge.

Het kantoor adviseerde Telenet/Liberty Global bij de overname van BASE, inclusief de verkoop van Mobile Vikings aan Medialaan bij deze deal. Het kantoor adviseerde diverse cliënten in het onderzoek van de Europese Commissie over de Android- en zoekmachinediensten van Google. Het onderzoek van de Commissie naar de credit default swaps (CDS) van Amerikaanse banken was ook een dossier van Freshfields. Het kantoor verdedigde met succes NEC Corporation bij een Europees kartelonderzoek naar aanbestedingsfraude. Het adviseerde bij schikkingen van DB Schenker en Delhaize met mededingingsautoriteiten en behandelde diverse kartelzaken in sectoren als luchtvaart, de auto-industrie, brouwerijen, liften en glas. Ook dossiers over een onderzoek naar de illegale staatssteun via Belgische excess profit-rulings en een naar subsidies aan de luchthaven van Charleroi belandden bij Freshfields.

Een jurylid motiveert de selectie ondermeer wegens "de kwaliteit van de advocaten en het belangrijkheid van de mededingingsdossiers die door het kantoor werden behandeld". Voorts verwijst het jurylid naar "het behaalde succes, mede gelet op de complexiteit en de moeilijkheidsgraad van de dossiers". Ook mag het kantoor rekenen op veel internationale cliënten, "omdat bij grote transacties een beroep kan gedaan worden op het indrukwekkende wereldwijde netwerk van Freshfields".

Een college wijst op de snelle beschikbaarheid van de partners. "Dat kan in kartelzaken van cruciaal belang zijn. Het team biedt niet alleen topkwaliteit in geschillen, maar beschikt ook over de nodige contacten bij kartelautoriteiten, strategische onderhandelingskwaliteiten en autoriteit om zaken tot een goed einde te brengen".

2015 was een topjaar voor het mededingingsteam van Freshfields, met als uitschieter advies bij de overname van SAB Miller door AB InBev, die moest worden aangemeld aan 25 mededingingsautoriteiten. De overname van BG Group door Shell - met een waarde van 65 miljard euro de grootste sinds tien jaar in de energiesector - werd door Freshfields behandeld, net als de overname van KraussMaffei door ChemChina en de fusie van Holcim met Lafarge.Het kantoor adviseerde Telenet/Liberty Global bij de overname van BASE, inclusief de verkoop van Mobile Vikings aan Medialaan bij deze deal. Het kantoor adviseerde diverse cliënten in het onderzoek van de Europese Commissie over de Android- en zoekmachinediensten van Google. Het onderzoek van de Commissie naar de credit default swaps (CDS) van Amerikaanse banken was ook een dossier van Freshfields. Het kantoor verdedigde met succes NEC Corporation bij een Europees kartelonderzoek naar aanbestedingsfraude. Het adviseerde bij schikkingen van DB Schenker en Delhaize met mededingingsautoriteiten en behandelde diverse kartelzaken in sectoren als luchtvaart, de auto-industrie, brouwerijen, liften en glas. Ook dossiers over een onderzoek naar de illegale staatssteun via Belgische excess profit-rulings en een naar subsidies aan de luchthaven van Charleroi belandden bij Freshfields. Een jurylid motiveert de selectie ondermeer wegens "de kwaliteit van de advocaten en het belangrijkheid van de mededingingsdossiers die door het kantoor werden behandeld". Voorts verwijst het jurylid naar "het behaalde succes, mede gelet op de complexiteit en de moeilijkheidsgraad van de dossiers". Ook mag het kantoor rekenen op veel internationale cliënten, "omdat bij grote transacties een beroep kan gedaan worden op het indrukwekkende wereldwijde netwerk van Freshfields".Een college wijst op de snelle beschikbaarheid van de partners. "Dat kan in kartelzaken van cruciaal belang zijn. Het team biedt niet alleen topkwaliteit in geschillen, maar beschikt ook over de nodige contacten bij kartelautoriteiten, strategische onderhandelingskwaliteiten en autoriteit om zaken tot een goed einde te brengen".