Freshfields Brussel is met zijn kantoor van tachtig advocaten (op 2400 wereldwijd) sterk gespecialiseerd in fiscaliteit, als ondersteuning voor internationale transacties maar ook als een losstaande praktijk. Het cliëntenbestand bestaat onder meer uit Quick, Lukoil, Société Générale, Goldman Sachs, Deutsche Bank, Liberty Global/Telenet, Morgan Stanley, UPS, de Antwerpse diamantsector en de Belgische overheid.

Freshfield wordt sterk geapprecieerd voor zijn internationale netwerk. "Weinig kantoren zijn in staat zo'n doorgedreven expertise aan te bieden voor internationale transacties", stelt een jurylid. "Zijn adviezen over transfer pricing (fiscale optimalisering van internationale structuren met onderlinge financiële stromen, nvdr.) kennen zijn weerga niet."

Ook in Belgische fiscale zaken staat Freshfields sterk. Een van zijn meest geruchtmakende dossiers van 2014 was de bijstand van het ACW in de fiscale geschillen rond het Arco-dossier.

Het belastingteam wordt geleid door Axel Haelterman, die ook hoogleraar aan de KU Leuven is. Hij wordt door een jurylid geprezen voor zijn "accuraatheid, bereikbaarheid, doorgedreven kennis van het zakenleven en de fiscaliteit". "Hij voelt zich als een vis in het water in de bedrijven, maar ook in de rechtbank. Een zeldzame combinatie, zeker voor een academicus", klinkt het. Haelterman treedt dikwijls op voor overheden als adviseur in het legislatieve proces en speelde een belangrijke rol in de technische voorbereiding van de taxshift.

Freshfields Brussel is met zijn kantoor van tachtig advocaten (op 2400 wereldwijd) sterk gespecialiseerd in fiscaliteit, als ondersteuning voor internationale transacties maar ook als een losstaande praktijk. Het cliëntenbestand bestaat onder meer uit Quick, Lukoil, Société Générale, Goldman Sachs, Deutsche Bank, Liberty Global/Telenet, Morgan Stanley, UPS, de Antwerpse diamantsector en de Belgische overheid.Freshfield wordt sterk geapprecieerd voor zijn internationale netwerk. "Weinig kantoren zijn in staat zo'n doorgedreven expertise aan te bieden voor internationale transacties", stelt een jurylid. "Zijn adviezen over transfer pricing (fiscale optimalisering van internationale structuren met onderlinge financiële stromen, nvdr.) kennen zijn weerga niet."Ook in Belgische fiscale zaken staat Freshfields sterk. Een van zijn meest geruchtmakende dossiers van 2014 was de bijstand van het ACW in de fiscale geschillen rond het Arco-dossier. Het belastingteam wordt geleid door Axel Haelterman, die ook hoogleraar aan de KU Leuven is. Hij wordt door een jurylid geprezen voor zijn "accuraatheid, bereikbaarheid, doorgedreven kennis van het zakenleven en de fiscaliteit". "Hij voelt zich als een vis in het water in de bedrijven, maar ook in de rechtbank. Een zeldzame combinatie, zeker voor een academicus", klinkt het. Haelterman treedt dikwijls op voor overheden als adviseur in het legislatieve proces en speelde een belangrijke rol in de technische voorbereiding van de taxshift.