Belangrijke cliënten zijn onder meer Merrill Lynch, Ferrero, Carrefour, HJ Heinz en Bayer. Loyens & Loeff assisteerde in 2015 een logistieke groep bij de herstructurering van een schuld van 450 miljoen euro na een overname. Het was ook betrokken toen Bregal Freshstream een meerderheidsparticipatie nam in Lunch Garden. Het behandelt op Europees niveau een dossier over de illegale staatssteun (40 miljoen euro) van België via de excess profit rulings. Ook na de invoering van de kaaimantaks werd door een familie advies gevraagd over de structurering van haar vermogen van 10 miljard euro.

"De ervaring en expertise van het fiscale team is zeer breed en professioneel", aldus een jurylid. "Belangrijk is dat het team zeer oplossingsgericht werkt. Ook de internationale ervaring en het netwerk zijn indrukwekkend."

Loyens & Loeff heeft kantoren in staten die fiscaal interessante structuren aanbieden, zoals Nederland, Zwitserland en Luxemburg. In deze vier landen heeft het kantoor 411 fiscale adviseurs, waaronder liefst 60 partners. "Deze verhouding zegt veel over het belang dat aan deze praktijk wordt gehecht", stelt een jurylid vast. "Niet toevallig behoort dit het kantoor tot de top op fiscaal vlak. Bovendien is de combinatie van een sterk departement sociaal en arbeidsrecht een troef bij advies over HR-kwesties."

De jury loofde de structuur van het fiscale departement, omdat de expertise van de medewerkers wordt gebundeld in modules die rechtstreeks aansluiten bij de behoeften van de markt: fiscale geschillen, transfer pricing, BTW, internationale handel, familiale ondernemingen, privaat vermogensbeheer en inkomstenfiscaliteit. Elk van deze modules is bovendien multidisciplinair opgevat en gestructureerd.

Ook opmerkelijk is de creatie van "sector teams", waarin fiscale en andere juridische experten met een specifieke kennis binnen een sector structureel samenwerken. Dat gebeurt in België voor de fiscale juristen in België voor de sectoren luchtvaart, vervoer, onroerend goed, gezondheidszorg en financiële instellingen. Zo worden de medewerkers permanent geïnformeerd over de ontwikkelingen in die sector.

Belangrijke cliënten zijn onder meer Merrill Lynch, Ferrero, Carrefour, HJ Heinz en Bayer. Loyens & Loeff assisteerde in 2015 een logistieke groep bij de herstructurering van een schuld van 450 miljoen euro na een overname. Het was ook betrokken toen Bregal Freshstream een meerderheidsparticipatie nam in Lunch Garden. Het behandelt op Europees niveau een dossier over de illegale staatssteun (40 miljoen euro) van België via de excess profit rulings. Ook na de invoering van de kaaimantaks werd door een familie advies gevraagd over de structurering van haar vermogen van 10 miljard euro. "De ervaring en expertise van het fiscale team is zeer breed en professioneel", aldus een jurylid. "Belangrijk is dat het team zeer oplossingsgericht werkt. Ook de internationale ervaring en het netwerk zijn indrukwekkend."Loyens & Loeff heeft kantoren in staten die fiscaal interessante structuren aanbieden, zoals Nederland, Zwitserland en Luxemburg. In deze vier landen heeft het kantoor 411 fiscale adviseurs, waaronder liefst 60 partners. "Deze verhouding zegt veel over het belang dat aan deze praktijk wordt gehecht", stelt een jurylid vast. "Niet toevallig behoort dit het kantoor tot de top op fiscaal vlak. Bovendien is de combinatie van een sterk departement sociaal en arbeidsrecht een troef bij advies over HR-kwesties."De jury loofde de structuur van het fiscale departement, omdat de expertise van de medewerkers wordt gebundeld in modules die rechtstreeks aansluiten bij de behoeften van de markt: fiscale geschillen, transfer pricing, BTW, internationale handel, familiale ondernemingen, privaat vermogensbeheer en inkomstenfiscaliteit. Elk van deze modules is bovendien multidisciplinair opgevat en gestructureerd.Ook opmerkelijk is de creatie van "sector teams", waarin fiscale en andere juridische experten met een specifieke kennis binnen een sector structureel samenwerken. Dat gebeurt in België voor de fiscale juristen in België voor de sectoren luchtvaart, vervoer, onroerend goed, gezondheidszorg en financiële instellingen. Zo worden de medewerkers permanent geïnformeerd over de ontwikkelingen in die sector.