De Belgische bouwgroep Besix richt haar pijlen op de Australische markt. Via een samenwerkingsovereenkomst met het lokale beursgenoteerde bouwbedrijf WATPAC wil Besix toekomstige bouw- en burgerlijke bouwkundige projecten binnenhalen.

Om dat te bereiken neemt Besix ook een participatie van 15 procent in WATPAC. Financiële details werden niet bekendgemaakt.

Besix dook in 2012 voor het eerst op in de Australische maritieme markt. In een tijdelijke vennootschap met Thies bouwt Besix een kaaimuur en golfbreker voor een LNG-terminal in het westen van Australië. De groep opende ook een filiaal in Perth om de lokale aanwezigheid te ontwikkelen, luidt het dinsdag in een persbericht.

Dit jaar volgt dus de samenwerking met WATPAC om toekomstige projecten in de burgerlijke bouw binnen te halen. Het bedrijf uit Brisbane, Queensland, werd in 1983 opgericht en noteert op de ASX, de Australische beurs.

In het vorige, gebroken, boekjaar behaalde WATPAC een omzet van 1,35 miljard Australische dollar, of omgerekend ongeveer 1,08 miljard euro.

Besix verwerft ook 15 procent van de aandelen, via een transactie met K.W. Seymour, huidige aandeelhouder en voormalige voorzitter van WATPAC.

"WATPAC en BESIX Group zien er beiden naar uit hun gezamenlijke capaciteiten te versterken en zullen samenweken om hun groei-opportuniteiten binnen de Australische bouwsector te identificeren." (Belga/BO)

De Belgische bouwgroep Besix richt haar pijlen op de Australische markt. Via een samenwerkingsovereenkomst met het lokale beursgenoteerde bouwbedrijf WATPAC wil Besix toekomstige bouw- en burgerlijke bouwkundige projecten binnenhalen.Om dat te bereiken neemt Besix ook een participatie van 15 procent in WATPAC. Financiële details werden niet bekendgemaakt. Besix dook in 2012 voor het eerst op in de Australische maritieme markt. In een tijdelijke vennootschap met Thies bouwt Besix een kaaimuur en golfbreker voor een LNG-terminal in het westen van Australië. De groep opende ook een filiaal in Perth om de lokale aanwezigheid te ontwikkelen, luidt het dinsdag in een persbericht. Dit jaar volgt dus de samenwerking met WATPAC om toekomstige projecten in de burgerlijke bouw binnen te halen. Het bedrijf uit Brisbane, Queensland, werd in 1983 opgericht en noteert op de ASX, de Australische beurs. In het vorige, gebroken, boekjaar behaalde WATPAC een omzet van 1,35 miljard Australische dollar, of omgerekend ongeveer 1,08 miljard euro. Besix verwerft ook 15 procent van de aandelen, via een transactie met K.W. Seymour, huidige aandeelhouder en voormalige voorzitter van WATPAC. "WATPAC en BESIX Group zien er beiden naar uit hun gezamenlijke capaciteiten te versterken en zullen samenweken om hun groei-opportuniteiten binnen de Australische bouwsector te identificeren." (Belga/BO)