Vrijdagnamiddag vond in het West-Vlaamse Kuurne uiteindelijk de langverwachte confrontatie plaats tussen de CEO van de geplaagde staaldraadproducent en de vakbondsmensen. De ontmoeting kaderde in de onderhandelingen over de ontslagronde als gevolg van een drastische herstructurering bij het bedrijf.

De CEO gaf vrijdag behalve toelichting over de prioriteiten voor Bekaert België ook wat meer uitleg over zijn fel bekritiseerde verloning.

Wat zijn verloning betreft, liet De Graeve duidelijk verstaan dat die voor 2011 "een substantiële daling inhoudt en terugvalt op het niveau van de jaren voor het uitzonderlijke jaar 2010". Hij voegde eraan toe dat het vaste deel in 2012 werd bevroren, en dat zijn doelstellingen voor de komende jaren betrekking hebben op het opnieuw sterker maken van Bekaert.

De CEO wilde de bonden ook kwijt dat zijn prioriteit als CEO erin bestaat het aantal gedwongen ontslagen te beperken. Het is daarbij de bedoeling zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen aan de medewerkers die getroffen worden door de herstructurering. Dat zou gebeuren via " constructief overleg en met een fair sociaal plan". De ontmoeting tussen bonden en directie van vrijdag moet er volgens de CEO voor zorgen dat de sereniteit van het overleg hersteld wordt.

Eind maart raakte bekend dat de CEO - dankzij een loonsverhoging met 20 procent - 1,78 miljoen euro had verdiend in 2011. Het nieuws over de verloning van de topman werd negatief onthaald door de bonden na de zware herstructureringsronde die in februari werd aangekondigd. Door die herstructureringsronde sneuvelen 609 banen in de vestigingen in Aalter, Zwevegem, Deerlijk en Ingelmunster. (Belga/BO)

Vrijdagnamiddag vond in het West-Vlaamse Kuurne uiteindelijk de langverwachte confrontatie plaats tussen de CEO van de geplaagde staaldraadproducent en de vakbondsmensen. De ontmoeting kaderde in de onderhandelingen over de ontslagronde als gevolg van een drastische herstructurering bij het bedrijf. De CEO gaf vrijdag behalve toelichting over de prioriteiten voor Bekaert België ook wat meer uitleg over zijn fel bekritiseerde verloning. Wat zijn verloning betreft, liet De Graeve duidelijk verstaan dat die voor 2011 "een substantiële daling inhoudt en terugvalt op het niveau van de jaren voor het uitzonderlijke jaar 2010". Hij voegde eraan toe dat het vaste deel in 2012 werd bevroren, en dat zijn doelstellingen voor de komende jaren betrekking hebben op het opnieuw sterker maken van Bekaert. De CEO wilde de bonden ook kwijt dat zijn prioriteit als CEO erin bestaat het aantal gedwongen ontslagen te beperken. Het is daarbij de bedoeling zo snel mogelijk duidelijkheid te verschaffen aan de medewerkers die getroffen worden door de herstructurering. Dat zou gebeuren via " constructief overleg en met een fair sociaal plan". De ontmoeting tussen bonden en directie van vrijdag moet er volgens de CEO voor zorgen dat de sereniteit van het overleg hersteld wordt. Eind maart raakte bekend dat de CEO - dankzij een loonsverhoging met 20 procent - 1,78 miljoen euro had verdiend in 2011. Het nieuws over de verloning van de topman werd negatief onthaald door de bonden na de zware herstructureringsronde die in februari werd aangekondigd. Door die herstructureringsronde sneuvelen 609 banen in de vestigingen in Aalter, Zwevegem, Deerlijk en Ingelmunster. (Belga/BO)