Bedrijven gelinkt aan de Franse miljardair Bernard Arnault hebben voor 4 miljard euro aan activa verschoven naar België. Dat zegt het financiële persbureau Bloomberg op basis van cijfers van de Nationale Bank.

Volgens de cijfers hebben twaalf bedrijven en een private stichting, allemaal gelinkt aan Arnaults bedrijf LVMH en met zetel in Brussel, hun activa meer dan verdrievoudigd sinds 2008. Er werken zeven mensen bij de bedrijven.

Gunstige belastingklimaat

Volgens een woordvoeder van LVMH gaat het om investeringsvehikels van LVMH. De voorbije jaren is België het "operationele financiële centrum" geworden van het bedrijf, om voordeel te kunnen halen uit het gunstigere belastingklimaat, aldus de woordvoerder.

Nog volgens de zegsman heeft de verschuiving van activa "niets te maken" met de persoonlijke belastingssituatie van Arnault. Arnault (63), CEO van LVMH en rijkste man van Frankrijk, wil Belg worden. (Belga/EE)

Bedrijven gelinkt aan de Franse miljardair Bernard Arnault hebben voor 4 miljard euro aan activa verschoven naar België. Dat zegt het financiële persbureau Bloomberg op basis van cijfers van de Nationale Bank. Volgens de cijfers hebben twaalf bedrijven en een private stichting, allemaal gelinkt aan Arnaults bedrijf LVMH en met zetel in Brussel, hun activa meer dan verdrievoudigd sinds 2008. Er werken zeven mensen bij de bedrijven. Gunstige belastingklimaat Volgens een woordvoeder van LVMH gaat het om investeringsvehikels van LVMH. De voorbije jaren is België het "operationele financiële centrum" geworden van het bedrijf, om voordeel te kunnen halen uit het gunstigere belastingklimaat, aldus de woordvoerder. Nog volgens de zegsman heeft de verschuiving van activa "niets te maken" met de persoonlijke belastingssituatie van Arnault. Arnault (63), CEO van LVMH en rijkste man van Frankrijk, wil Belg worden. (Belga/EE)