Telecomgroep Belgacom overweegt verzet aan te tekenen tegen de toekomstige wet die de vergoedingen voor topmanagers van overheidsbedrijven beperkt. Die wet zou het bedrijf dit jaar 30 miljoen euro kosten, zo staat in Le Soir.

De raad van bestuur onderzocht de impact van de plannen van minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) en kwam tot een verlies van 30 miljoen euro in 2013. Door de nieuwe wet zouden er immers directieleden vertrekken, met als gevolg extra kosten voor rekrutering en opleiding.

Ontmoediging

Ook is er sprake van verliezen doordat projecten vertraging zouden oplopen, en van een ontmoediging van de leidinggevende

klasse.

Volgens de plannen van Magnette zou Belgacom-CEO Didier Bellens, die in 2011 bruto 2,2 miljoen euro verdiende, zijn vergoeding met 62 procent zien dalen.

Als Belgacom een beroep zou indienen, dan richt het bedrijf zich tegen zijn meerderheidsaandeelhouder, de Belgische staat. (Belga/EE)

Telecomgroep Belgacom overweegt verzet aan te tekenen tegen de toekomstige wet die de vergoedingen voor topmanagers van overheidsbedrijven beperkt. Die wet zou het bedrijf dit jaar 30 miljoen euro kosten, zo staat in Le Soir. De raad van bestuur onderzocht de impact van de plannen van minister van Overheidsbedrijven Paul Magnette (PS) en kwam tot een verlies van 30 miljoen euro in 2013. Door de nieuwe wet zouden er immers directieleden vertrekken, met als gevolg extra kosten voor rekrutering en opleiding.Ontmoediging Ook is er sprake van verliezen doordat projecten vertraging zouden oplopen, en van een ontmoediging van de leidinggevende klasse. Volgens de plannen van Magnette zou Belgacom-CEO Didier Bellens, die in 2011 bruto 2,2 miljoen euro verdiende, zijn vergoeding met 62 procent zien dalen. Als Belgacom een beroep zou indienen, dan richt het bedrijf zich tegen zijn meerderheidsaandeelhouder, de Belgische staat. (Belga/EE)