Desso is momenteel in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM Capital en het management. Zij "hebben het voornemen de onderneming te verkopen aan Bencis Capital Partners waarbij het huidige management blijft participeren", luidt het in een persbericht.

Bencis is volgens het persbericht van plan Desso "verder te ontwikkelen en te laten groeien". Daarbij wordt gemikt op versterking van de positie in Europa, maar zijn er vooral "aanzienlijke groeikansen" in Latijns-Amerika en Azië.

De partijen maken geen financiële details bekend. Volgens De Tijd zou de overnameprijs schommelen tussen 70 en 100 miljoen euro.

Desso heeft zijn hoofdkantoor in het Nederlandse Waalwijk. De tapijtfabrikant is ook aanwezig in Dendermonde, waar de hoofdzetel gevestigd is van kunstgrasdochter Desso Sports Systems. Er wordt ook tapijt en kunstgras geproduceerd. In de Dendermondse vestiging werken 450 mensen.

Desso is momenteel in handen van de Nederlandse investeringsmaatschappij NPM Capital en het management. Zij "hebben het voornemen de onderneming te verkopen aan Bencis Capital Partners waarbij het huidige management blijft participeren", luidt het in een persbericht. Bencis is volgens het persbericht van plan Desso "verder te ontwikkelen en te laten groeien". Daarbij wordt gemikt op versterking van de positie in Europa, maar zijn er vooral "aanzienlijke groeikansen" in Latijns-Amerika en Azië. De partijen maken geen financiële details bekend. Volgens De Tijd zou de overnameprijs schommelen tussen 70 en 100 miljoen euro. Desso heeft zijn hoofdkantoor in het Nederlandse Waalwijk. De tapijtfabrikant is ook aanwezig in Dendermonde, waar de hoofdzetel gevestigd is van kunstgrasdochter Desso Sports Systems. Er wordt ook tapijt en kunstgras geproduceerd. In de Dendermondse vestiging werken 450 mensen.